Translate

måndag 2 augusti 2010

Hjälte hunden


Det här är en schäfer. En tik. Nyligen fyllda 7år. Hon har just räddat livet på en annan. hund. Hon heter Trixie och är en riktig hjältinna!

Nu i helgen var Trixie och hennes familj ute på landet. Husse i familjen spände musklerna och började rensa ur en damm. Han gjorde inte klart jobbet, utan delar av dammen var fortfarande fylld med sly, alger och snår när den lilla hunden i familjen drattlade i vattnet. Inte hela världen, hundar kan ju simma. Men den lilla vita jycken simmade in i den del av dammen som inte var röjd och fastnade i snår och alger. Sakta började hon sjunka.

Trixie är en hund som inte är så förtjust i vatten. Under hennes sjuåriga liv har hon kanske simmat/badat en gång..... Hon går verkligen inte i vatten. Men utan att tänka sej för kastar hon sej i
vattnet, simmar bort till sin druknande lilla syster, som hon egentligen inte tycker om, och för nosen under den tunga, blöta pälsen och puffar upp en mycket ynklig Emmie på land, innan hon simmar tillbaka och väntar på att bli uppdragen av husse.En riktig hjältinna!

Jag tycker vi alla borde vörda och ära alla våra husdjur, som ibland, när det behövs, finns där vid vår och andras sida och uträttar hjältedåd, fast vi kanske inte tror det om våra älsklingar när de tigger, smutsar ner, drar i kopplet eller tuggar på våra skor.

Bobbo är iallafall jätte ställt över en av sina bästa vänner! Och det är jag med!

Inga kommentarer: