Translate

onsdag 18 augusti 2010

En andra blogg


Jag gillar att blogga. Jag tycker ju att det är himla kul. Nu leker jag ju politiker dessutom och då får man öppna en politikerblogg. Och det har jag gjort idag! Så nu ska jag hålla två bloggar vid liv över valet iallafall. Lite spännande är det. Speciellt eftersom jag är så grön. Men som politiker kan
man få vara med och påverka lite mer, och det är ju just det jag vill. Kanske jag inte kan allt. Kanske inte alla mina åsikter stämmer med mitt parti, men det känns nästan så. Inte allt....några få men ändå stora saker. Men det är väl inte det som är viktigt? Jag tycker inte det. Jag tycker att det är viktigt att göra sin röst hörd och att ärligt gå in i politiken för att göra livet bättre för alla medborgarna i sin kommun eller för alla i landet. Bättre vardag för alla! Livet ska vara ganska enkelt. Ödet bjuder på så mycket motgångar ändå, att det inte ska vara pestigt att ta sej tiol och från ett arbete, det ska inte vara omöjligt att driva ett företag eller att hitta meningsfulla fritidssysselsättningar. Barnen ska gå i bra skola, ha bra dagis och nåt att göra. Vuxna ska lätt kunna roa sej och det ska inte vara en hel byråkrati att få hjälp om man behöver det. Vattnet sk kunna drickas och våra sjöar och hav ska vara badbara.Polisen ska hjälpa till när man ringer och ambulanserna ska rycka ut i nöd.De gamla ska kunna leva drägligt, bo bra äta gott och dö i lugn och ro. Det är väl inte för mycket begärt?

Jag hoppas att de läsare som bor i min stad röstar på mitt parti i kommunalvalet oavsett om ni röstar annorlunda på riksdagsnivå eller inte. Jag lovar att hålla alla uppdaterade om det jobb vi gör i vår stad!

Jag är inte naiv nog att tro att vi kommer att ha budget att fixa allt, eller att byråkratins kvarnar helt plötsligt ska gå i högvarv, men i allafall!

Inga kommentarer: