Translate

lördag 6 november 2010

Vad ska vi äta?


Varje dag ska det lagas mat. Och jag har oftast inget emot det. Men periodvis är denna fråga mardrömslik. För vad sjutton ska vi äta? Det är tråkigt att laga mat och allt blir som det alltid blir. Vi varvar väldigt sällan här hemma med hämtmat, så då är det jag som slavar i köket. Igen. Dessutom begränsas vår kost av att jag är glutenallergiker - visserligen inget stort problem, och att Lilla N inte ska få i sej mjölk - vilket blir ett litet problem eftersom hennes mjölkprodukter innehåller gluten.... Utöver det så begränsar vi intaget av rött kött. Vilt kan jag inte laga.... Så då blir det same same hela tiden. Nu kände jag den där matpaniken idag igen. Vad sjutton ska vi äta? Vad ska vi hitta på med de ingredienser som vi har hemma. Provar man nya recept måste man alltsom oftast åka och handla. Bilen ska få stå idag! Men så fick jag en tanke och gick ut på recept.nu och då hittade jag detta mysiga alternativ. Lite pinsamt är det kanske att det är Paolo Roberto som hittat på det, men vad sjutton? Så idag ska vi äta kyckling, fast utan denna peperoncino, för vad är det för nåt? Inget jag har i skafferiet i allafall.

Kyckling med potatis och babyspenat


1.Koka potatisklyftorna i lättsaltat vatten i 5–7 minuter.
2. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
3. Värm olivolja (2 msk) i en stekpanna.
4. Lägg ner potatisen, strö över rosmarin och stek tills den är lite brynt och har mjuknat.
5. Hetta upp olivolja (2 msk) i en stekpanna under tiden som potatisen tillreds.
6. Lägg i rödlök och peperoncino och låt dem fräsa ca 2 minuter, utan att de tar färg.
7. Tillsätt kycklingskivorna och stek dem tills de är lite brynta och blanda sedan ner vitlök och timjan.
8. Låt allt puttra på låg värme, i ca 15 minuter.
9. Ta upp peperoncinon som kastas.
10. Blanda ner spenaten, rör om och smaka av med salt och peppar.

Kyckling med potatis och babyspenat

1 kommentar:

Neli sa...

hello! läste i något inlägg att du hade problem att få Lilla N att avstå osten på smörgåsarna, enligt en mycket god vän till mig som själv är Lactosintolernt så finns ingen lactos i hårdost som lagrats i minst 3 månader ( i sverige måste osten lagras minst 3 mån innan försäljning)så då borde inte det vara farligt för henne heller! Fast hon kanske är känslig för mjölksocker och inte lactos?