Translate

lördag 20 november 2010

Denna morgon.

Jag i nattlinne o tofflor
på farstutrappen, kastar ut mat
till hundarna
Pluto letar efter sin frukost
Lördag morgon ute på vishan. Pluto kom och sa till att han behöver gå ut! Jag tolkade det så iallafall. Men jag tänkte bara en minut till. Då gjorde han samma procedur en gång till. Ett varv runt huset, in till mej och buffade på min hand. Så det var bara att kliva upp och öppna altandörren. Ändå hittade jag en illaluktande hög på vardagsrums golvet. Men den var kall, så den var inte helt ny. Det har blivit ett litet problem sen snön kom. Igår fick jag gå ut två gånger på tomten för sista kissen. Pluto gillar inte snön och vägrar uträtta sina behov. Han vill inte ens gå ut! Han tar två steg och börjar backa. Då får jag putta ut honom. Lite fnissigt tycker jag. Bobbo är som vanligt helt på och skuttar ut som ett rådjur i terrängen. Jag hämtade frukost maten och slängde ut den i snön. Matskadade valpen tvekade länge innan han gav sej ut i snön och letade, Bobbo däremot började snabbt söka rätt på de små kulorna. Tillslut sökte även Pluto. Den rackaren.
Så skönt att vakna till städat hem!

När jag gick in igen slog det mej hur skönt jag tycker det är att vakna och det är ordning i huset! Det är inte tipptopp, men avskalat, luftigt och rent. Det måste bli en bra dag idag! Ska testa mina vinterdäck idag. Första gången jag ska köra bilen i snön här hemma, hoppas däcken är lika bra som förra året.




Om en vecka får jag julpynta! Igår tog jag in julsakerna för att se hur mycket som blivit förstört när förrådet rasade förra året. Så jag vet vad jag ska komplettera med. Oh jag längtar!

Inga kommentarer: