Translate

tisdag 9 november 2010

Kvälls göra


Nybakade glutenfria frallor



Jag vet inte vart jag fick energin ifrån, men framåt åtta i kväll så började jag baka bröd. Det är välbehövligt, jag har bara en brödbit kvar i frysen, men ändå! Och när väl degen jäste nattade jag barn och sen tog jag itu med akvariumet. Pyrit min 23 åriga sköldpadda har ju fått algbekymmer. Vattnet slammar igen på en vecka och jag städar och städar. Nu har jag hittat ett algmedel som gör saken lite bättre men fortfarande får jag en grön sörja av alger efter ganska kort tid. Låter jag det vara så är det lokalt i akvariumet, och nu har jag latat mej närmare två månader eller så. Men det är ju inte roligt att titta på det. För två veckor sedan bestämde jag mej för att rengöra, men fick inte tid. Sen veckan efter hade jag två dagar då jag lovade mej själv att ta mej tid. Men misslyckades. Och förra veckan då somnade jag när tiden var inne... Men i dag så fick jag bara nog och tömde eländet. Vid tio på kvällen. Vid tio brukar mina ögon gå i kors! Nu tar det ett tag innan vattnet blir fint. Det grumlar alltid igen lite när jag öser på färskt vatten men jag har inga sjok av alger längs delar av glaset längre, och Pyrit fick ett ommöblerat hem!

Pyrit har häng med mej längst och simmar
ensam runt i sitt hem


Spikmatta underbart för ryggen!


Och för min egen skull lade jag mej en stund på spikmattan! Och det njöt min aj, aj rygg av, kan jag lova. Även om jag fortfarande är kyckling nog att ha en tunn tröja på mej när jag ligger.
 Nu ska jag sätta mej med transkriberingen en stund. I morgon blir det inte så mycket pluggtid, och det får jag ta igen nu under natten istället. För i morgon ska jag busa med en som är lika tokig som jag, och det är inte lätt att hitta!


Inga kommentarer: