Translate

söndag 14 november 2010

På kurs med....Robban

Bryggan vid vår sjö
Igår kom jag iväg. Min första fotokurs på 15 år. Jag går kursen i huvudsak för att få tillbaka fotokänslan, lusten och för att få veta lite mer fakta om digitalkamerans teknik. Jag är ju mer van vid analog kamera. Pixlar och bildsensorer är inte min starka sida så att säga. Men redan nu har jag lärt mej en hel del! Kursen är på två tillfällen och jag kunde gå under halva dagen igår. Jag ser framemot att göra läxan! Syftet med kursen är inte att ta bättre bilder, utan lite mer att lära sej alla funktioner på kameran. Mycket kan jag redan, men kursen är gratis och jag får umgås med människor som gillar fotografering, och jag får komma in i en gemenskap med rätt att tala ISO, komponeringar, gyllene snittet bländarkompensation mm. Sånt som människor i min vardag inte har nåt som helst intresse av. Det är ju det här jag älskar, älskar ÄLSKAR! Det här är det jag behöver för att koppla på kameraögat igen. Sluta vara lat och leka ett tag till när allt annat säger att det är dags att sluta.



Tyvärr så verkar det som att jag fick tillbaka kameran i lite trasigare skick än när jag lånade ut den. Nu har jag gjort allt det som krävs för att den ska bli som förut, men utan resultat. Robban, kursledaren gav mej rådet att hitta vad kameran gör för fel och kompensera det manuellt. Den drar fortfarande överdrivet mycket ström och den hoppar och vibrerar fortfarande varje gång jag sätter på on. Det är väl saker jag får lämna in den för. Och det ska jag göra när jag får pengar som ligger och väntar. Nu är det för mycket utgifter. Men jag lärde mej en sak. Låna inte ut kameran om jag inte har en annan som jag hellre jobbar med!

1 kommentar:

Maria sa...

Fin bild. Skulle också behöva gå fotokurs och lära mig min fina kamera. Fotar mest med mobilen, men det är ju inte riktigt detsamma. Det är dock den som alltid är med. Hoppas verkligen det löser sig med hundarna.