Translate

fredag 26 november 2010

Ännu en sjuk dag






Jag mår inget vidare faktiskt
Fredag. Börjar med kräkningar. Av mej. Jag som aldrig kräks. Lilla N är lite piggare. Jag mår pest och pina. Ibland ska man akta sej för vad man önskar sej. Jag har ju längtat efter att få sitta och kolla på TV och göra ingenting, ganska länge nu. Det är aptrist! Känns som jag missat att vintern är här. Jag har ju varit ute och gått i snön. En stund. Men annars har jag bara sett snötäcket ökas på genom fönstret. Inga snögubbar, snöbollskrig eller pulkaåkning. Inget bus med hundarna i det pudervita täcket. Jag är inte beredd på det här. 
Vintern har kommit medan jag
 varit inne.


Igår skrev jag inte en rad på uppsatsen. Jag har inte städat, inte tvättat och min inre röst säger åt mej; var sjuk din dummer, sluta stressa. Det är faktiskt inte viktigt att få upp julsakerna på söndag.Vi kan lika gärna sätta upp dem på tisdag eller nån annan dag. Vad spelar det för roll om det står lite disk i diskhon? Ändå hoppas jag bli så pass fräsch idag att jag kan plocka ihop mitt hem, fixa lite mat till mina underbara barn och skriva ett par rader på uppsatsen.


Ungarna var fantastiska igår. De lekte utan att bli osams, de spelade dator ihop och busade med hundarna. Stora N är överlycklig, han får titta hur mycket han vill på TV och spela datorspel långt mycket mer än vad som är brukligt. De var inte ens särskilt hungriga, och åt samma mat flera gånger utan att knota. I de här lägena undrar jag hur jag någonsin kunnat klaga på dem? De är världens bästa! Jag fick verkligen ligga i soffan och vara dålig.


Pluto trivs bäst inne
Bobbo med snöflingor på huvudet.
Snön bekommer honom inte ett  dugg.
Bobbo har inget emot att vara ute ensam på tomten, men Pluto uppskattar inte snön. Han har börjat lära sej att han inte har nåt val. Och än har det inte hänt någon olycka här inne. Men han trivs bäst vid min sida vid soffan eller i sin säng i hallen. Bobbo kommer in med snö liggandes i hela pälsen och han är så härligt vinterfin. Jag hoppas bli bättre snart så jag kan gå ut och plåta honom i snön. Vi har så mycket snö att hundarna inte kan gå utan måste hoppa sej fram. Skulle vara kul att filma också. Det skulle vara kul att bli frisk med.

3 kommentarer:

Neli sa...

haha jag älskar dina bilder!! Du är sååå söt! förstår att du mår dåligt och att bilden ska symbolisera det... men jag blev bara glad av den! Du har sån underbar mimik, vill bara ge dig en stor kram o bara le! fotar du med kameran och lägger in eller via mobilen? Jag lyckas aldrig fota mig själv så bra, för att vara exakt jag lyckas aldrig fota, punkt slut!
Kramelikram på dig sjukling!

Åza Diaz Mägi sa...

Jag fotar med en liten digitalkamera. Bilderna blir så pass dåliga att de inte går att förstora men pga det så släpper alla prestationskrav. Ganska skönt. Sen lägegr jag in dem i datorn och hämtar in dem på bloggen. Sköna med digitalt är att man kan prova olika vinklar och ta tretton bilder för att kunna kasta tolv om man vill. Så fota på. Snett uppifrån brukar dölja fluffiga ansikten, dubbelhakor och annat skit man inte vill se på sej själv.

älskar att läsa din blogg!
kram

Neli sa...

Får jobba på det då... älskar din blogg oxå! Det är så skönt att skriva av sig! Har använt facebook till det förut men har kännt att det är lite fel ställe... känns bättre här faktiskt!

Kram