Translate

lördag 16 april 2011

En vänskap inte värd tiden?

I bland blir jag arg och ibland blir jag upprörd. Men det som gör mej både och är när människor väljer att dra felaktiga slutsatser om mej. Inte att en person gör det av misstag, utan när de gör det bara för att. Jag har en rätt stor bekantskapskrets. De flesta i den känner mej rätt så bra. Och det är så jävla bra när jag gör rätt. Då är det minsann så bra att ha mej, och jag är så förstående och bra och ha. Men sen när något kan tolkas, och personerna väljer att tolka det negativt om sej själva, då drar de slutsatser om mej som gör mina handlingar onda. Mycket kan jag bli kallad. Med elak och ond är jag absolut inte. I ett av mina djupare samtal med Nettan sa hon att min önskan om att vara sann var att vara självisk. ( en lång historia, hon sa inte att JAG är självisk utan att drivkraften från mina handlingar) Jag har tänkt massor på det hon sa. Och visst kan jag hålla med om att det kan vara så. Jag är ärlig utifrån vad jag tycker och känner, och det är ganska själviskt. Så sätt upp självisk på negativkontot då. Min kusin sa åt mej att jag är klumpig i mina uttryck. Jag har funderat runt det med. Och ja, erfarenheten säger mej att hon har rätt. I bland uttrycker jag mej klumpigt, så det kan också sättas upp på negativkontot. Min pappa gnäller över att jag har så kort stubin. En sanning som inte går att argumentera bort.


Så alla ni som inte vill ha en kompis med kortstubin som är ärlig ( mot sej själv och andra) som då och då är lite klumpig, kom inte och be om mitt sällskap. 


På mitt pluskonto ligger egenskapen förståelse. Men den har också sin gräns. Det var många år sedan jag rensade i mitt förråd av vänner, bekanta och nära. Jag vägrar vara en människa som bara smeker medhårs och vaktar varje ord på sin tunga. Duger jag inte så här så duger jag inte alls. Kom inte och försök plocka  de bra sidorna. Jag tycker jag är rätt bra på att ta era dåliga sidor. Men att bli kallad elak och att jag plockar poänger på andras bekostnad, då känner du inte mej. Jag är arg. Riktigt jävla arg. Nu har jag tagit en del käftsmällar. Jag har blivit sårad. I det tysta har jag tänkt att orden inte var till så som jag tolkade dem. Men nu börjar jag undra.... 

3 kommentarer:

Neli sa...

Jag håller med dig helt och hållet! Duger man inte i sin helhet så tack för kaffet! Visst kan man ibland behöva en puff åt rätt håll för man kanske uttryckt sig galet eller tänker lite fel men man ska aldrig behöva tassa på tå för andra. Jag har ofta fått höra att jag är omöjlig att prata med och att jag bara ska bestämma så jag försökte göra om mig för att passa dessa människor men eftersom jag alltid får höra det i efterhand och aldrig när det "händer" så vet jag ju inte vad jag gör för fel... Jag vill argumentera fram bästa lösningen och se för och nackdelar innan man gör drastiska förändringar och är det fel och att bestämma allt så vet jag inte hur man ska göra... Så fortsätt att vara dig själv för det har jag bestämt att jag ska vara! Tyck om mig eller inte det är upp till var o en!

Linda sa...

Vad bra skrivet du är så klok som en bok! Alla människor har ju både bra och dåliga sidor!! Jag tycker att du gjorde helt rätt som ha rensat bland dina vänner. En del är ju såkallade vänner som hugger en i ryggen när man minst annar.
Ens vänner ska ju finnas för en i både med och motvind och det borde väl även gälla när man visar sin mindra bra sidor. Den som är utan skuld kastar första stenen brukar man ju också säga. Och vem kan ärligt ställa sig upp och säga att man aldrig gör något fel eller gör något av egoistiska skäl.Alla gör väl något av egoistiska skäl. Annars skulle väl våra liv vara väldigt tråkiga tex. varför skaffar man barn är det för det finns för några barn i världen??? knappast i vissa delar är ju jorden överbefolkad. Vi skaffar barn av egoistiska skäl för att vi tillfredställer våra egna behov av att vårda och ta hand om någon och kanske för att vi vill ha en miniatyr av oss skälva osv. Vi jobbar oftast för att få pengar att göra roliga saker för och naturligtvis betala hyra och mat, men inte alltid jobbar vi bara för att vi vill göra en bra insats för andra. Vi människor drivs ju av våra behov av tillfredställelse så min åsikt är att alla människor drivs av en vigg egoism. Och vad jag kan läsa genom denna blogg så är du en väldigt oegositisk människa som kämpar för att ta hand om din familj, tycker om dina vänner och kämpar med studier och arbete.

Åza Diaz Mägi sa...

Vänner kan man inte ha för många av. Och visst önskar jag att alla gillade mej. Men sån är jag inte. Och jag gör inte våld på mej för att behaga andra. Men självklart ska jag lyssna på kritik. Det är min plikt som vän. Fast ibland känns det som andra vill att jag ska lyssna på dem, ändra mej och att de själva kan vara hur de vill....
Heja dej Neli, du har kommit så långt. Jag är så stolt över dej!
Åza