Translate

lördag 16 april 2011

Ämnet städning


Röra i hallen!
Barnen kastar handdukar på golvet
När jag har ont i ryggen är det så irriterande att se allt som jag borde göra, men har svårt att göra. Barnen har ju hjälpt mej en del med städningen, min akilleshäl här i livet, nu när jag varit dålig. Nu när jag är bättre sköter jag det mesta av den igen. Men eftersom det gör ont försöker jag hindra att det ska bli katastrof innan det blir det, eftersom jag inte klarar av att städa mer än tio minuter åt gången. Så då går jag här hemma och med mycket möda och besvär plockar undan. När jag är helt svettig och ryggen värker sönder mitt förstånd så sätter jag mej, eller lägger mej en stund. Allt gott. Irritationen uppstår när jag sedan behöver röra på mej. Gå på toa, hämta en frukt, byta sitt plats eller liknande. Då ser jag det. Alla de här små sakerna som INTE blivit omhändertagna. Eller som tillkommit efter att jag plockat. Ofta på golvet. Eller nåt tungt som behöver diskas. Sånt som jag drar mej för att göra eftersom jag blir så himla dålig. Då tycker jag att jag har städat. 
Jag hatar ugnsformar!
Men när jag ser mej runt om i huset så är det fortfarande en massa saker som är i oordning. Det ser inte fint ut! Ändå är det inte så mycket att det är katastrof, men lagom irriterande. En handuk. En ugnsform, ett par skor, en film. Massor av ren tvätt.... ja, ni förstår...JAG VILL BLI FRISK NU!

En strumpa på villovägar

1 kommentar:

Linda sa...

Ja du Åsa det här med städning är ju ett ständigt bekymmer! Det är något som inte roar mig alls men i ditt fall har du ju en rygg som gör att du har svårt att städa så du har ett legetimt skäl att låta bli!! Försök att sänka kraven, sdet finns ju faktiskt roligare saker att göra en att städa och det viktigaste är ju att dina barn får mat och att hundarna får komma ut. Lite damm i hörnen och en och annan strumpa kan man stå ut med tycker jag! Och se också till att sätt fart på sambon din kanske kan ni ta en städ dag tillsammans per vecka där han tar det tyngsta som dammsugningen och allt som ska plockas på golvnivå, så att du slipper böja dig. så kan du väl skötta dammningen =). Föresten vad har hänt med din blogg i april ??? Det går bara att läsa dom 3 senaste inläggen.