Translate

tisdag 20 april 2010

Nytt försök!

Så var det kväll igen och vi ska återigen göra ett försök att få sova. Problemet är bara att jag somnade och sov en stund på eftermiddagen så nu är jag ju inte så jätte trött så att säga..... Bara trött. Men jag tänkte ta en kvällsmörgås glo lite på Inter - Barcelona matchen, kanske även NCIS innan jag stoppar ner huvudet på kudden och tar fram min braiga bok om Otori-serien. Jag är på sista boken om Takeo och Kaede. Har läst den förut och vet att han dör på slutet, men herre min skapare vad jag önskar att Lian Hern skriver ännu en fortsättning! Den är lite som sagan om isfolket fast i Japan och för vuxna.

Andra favorit författare är Isabel Allende, hon är magnifik på sagoberättande och faktiskt Minette Walters. Sen är det få författare jag följer. Läser en bra bok här och där tex Marian Keyes, Mankell, Erland Loe, som också är riktigt bra. Har någon missat hans bok Naiv. Super så skaffa den IDAG! Men jag är inte så såld på Dostorjewskij som jag skulle vilja, Hemingway har jag aldrig läst, så det är kanske dags att göra ett försök. Nån som har en riktigt bra boktips att börja läsa av honom? Jag har heller inte gett mej på milleniumserien eller Snabba cash. För tillfället blir det mest studentlitteratur med Myrdahl, Strindberg, Key, Kvale och andra roliga författare.

Nu blir det mål. Måste gå och se!
Godnatt. Håll tummarna för att jag får 5 timmars sömn!

1 kommentar:

sachikoblog.com sa...

Jag tror du skulle gilla Saga Borgs serie om Siri hennes döttrar. De är alla "völvor", det vill säga druidkvinnor, och de tjänar alla under Urla, som är Den Stora Gudinnan - eller urmodern. Naturligtvis finns Urlas Skugga som är den onda sidan....
Siri kidnappas när hon är bara 15 år när hennes by blir anfallen. Halva byn blir tillfångatagen och kvinnora bli antingen borgifta eller trälar.
Hon tvingas gifta sig med en man som redan har en hustru, en elak sådan. Mycket drama och hemskheter men det finns även en fantastisk kärlekssaga i böckerna.