Translate

torsdag 8 april 2010

Älg skräck

Trollen har gått och dött. Det blir inga älvor eller stornästa knytt som hälsar på oss i sommar. Men vi sörjer inte för det. Billigare blir det och jag tar med mej tre av mina barn, lämnar Lilla N hemma och slaggar i en kolmila, badar i sjö och gör mat på öppen eld. Tanken är att Stora N och Mittimellan N ska få sina första fotolektioner, få umgås med sin syssling, jag med min kusin, tillsammans ska vi slåss mot mygg, och om kusin får bestämma även mot vänliga älgar.

Hur kan en rationell kvinna, med styrka som en skogshuggare, med en överlevnadskunskap som skulle få värsta äventyraren att bli grön av avund, hur, hur kan HON vara rädd för älgar????? Björnar, nej, vargar, inte då men älgar???? Får väl babbla bort henne på bävrar så att hon glömmer bort älgskrällerna. Dessutom kommer ju min äldsta son vara med, och han ställer älg (Bobbo alltså) så då får hon tid att springa och gömma sej.

Jag ser fram emot två nätter och tre dagar i trevligt sällskap mitt i sommaren när Marcelo ändå inte har tid för mej.

1 kommentar:

sachikoblog.com sa...

Yesss! Tack och lov att Bobbo ska med. Han kommer bli min hjälte och han får sova med mig i min sovsäck så den är garanterat älgfri.