Translate

torsdag 21 januari 2010

Semester

Efter en tur till Linköping och matlagning fastnade jag framför datorn för att leta semester aktiviteter. Vi kommer att ha lite dåligt med pengar i år igen, så någon utlandssemester är väl inte att tänka på. Men vad gör väl det Lilla N är ju bara två år i sommar och lär väl inte njuta fullt ut av flygresor och utländska stränder ändå. Men hoppsan hejsan vad mycket roligt det finns att göra i vårt hemland!

Nu är ju två av barnen någerlunda stora. Tre och fem år i sommar. Så tillsammans har vi bestämt att spendera nästan en vecka med gnuer, giraffer och andra vildjur som närmaste granne. Därtill ska vi bada, åka karusell titta på dinosaurier mm. Det låter väl hel kul för en familj med tre barn och en vovve? Vi får väl se om vi tar med honom.....han kanske har det bättre hos sina kusiner?

Sen ska jag ta barnen utan sambo och dra iväg några nätter tillsammans med trevligt sällskap. Allt hänger förståss på pengar i slutänden, men det jag har fallit för är:

Val 1: Två nätter tillsammans med tomtar troll och skogens djur. Göra mat på öppen eld och sova i kolmila. Ingen el, bara goda samtal, stillhet och tillbaka till naturen.

Val 2: Bo på lantgård och åka på älgsafari samt.......äventyrslystna som vi är.......undersöka en silvergruva. Barnen får gå skattjakt i gruvan och de lite äldre får leka upptäckare 100meter under marken.

Säkert fantastiska upplevelser båda två. Det man måste lägga med i beräkningen är just att Lilla N är ganska liten, ganska vinglig på benen och inte särskilt modig. Hon är med andra ord inte som hennes storasyster var i tvåårs åldern.

Utöver semester så hoppas jag vår gräsmatta blir klar, målningen av huset slutföras, staketet sättas upp och att en häck planteras.

Fast det är ju ett tag kvar till sommaren så det finns tusen andra saker som kan komma på tapeten.

Klart är iallafall att Kolmården kommer få många besök av oss. Stockholm ska undersökas och vi lär besöka badställen, kanske Astrid Lindgrens värld, Halmstad och äta mycket glass. Framför allt ska sommaren ägnas åt att umgås, ha trevligt och stressa av.
Detta blir min sista sommar som student.
Jag ska NJUTA av mina barn. Njuta av att få vara deras mamma och jag ska göra saker vi blir glada av. Marcelo ska jobba.

1 kommentar:

sachikoblog.com sa...

Är det fel att börja gapskratta av den sista meningen? Det komiska var den långa episka beskrivningen av dina planer för den kommande sommaren och sen sammanfattades Marcellos planer i en enda kort och koncis fras.
Hoppas att han får lite ledigt han med och inte bara plikter hela sommaren.
Jag är i alla fall på att bo i kolmila och yla med vargarna.