Translate

måndag 25 januari 2010

Fullt upp utan stress

I dag är det en utmaning. I dag ser jag med lystna ögon på allt som ska ske, och se om jag kan slutföra det hela utan katastrofer. Jag vet inte riktigt vad som hänt de senaste veckorna, men jag stapplar inte runt av trötthet längre, även om jag fortfarande är trött. Men på ett annat sätt. På samma sätt som alla andra är trötta. Inte den här sjuka tröttheten. Nåväl idag har jag skrivit till och korrigerat i den absolut sämsta essän/uppsatsen jag har skrivit under mina 4 år på universitetet. Ska inte påstå att skrivkrampen har försvunnit men jag kan dock kämpa mej ur lite bokstäver nu iallafall. Så får vi se om det blir godkänt. Eftersom jag inte riktigt vet vad som var fel, det får jag reda på i morgon, så visste jag inte riktigt vad som skulle fixas, men jag tror ändå att den går igenom nu. Kaxiga jag liksom.

Om ett par minuter blir det en turbo promenad med Bobbo i det härliga vinterlandskapet innan jag ska kuska ner till affären och handla in varor till frukost och kvällsmål. Sedan till dagis, hämta tre förväntansfulla barn, och sedan hämta( ingen vet hur glad jag är över detta, men jag är SUPER GLAD!!!!!) sysslingen och vi tuffar ner till badet tillsammans där vi ska blötlägga oss i några timmar. Men sen kommer eldprovet. Fyra barn plus jag ska vara duschade och satta i bilen, lämna sysslingen och sedan kuska till nästa obygd för att där få i oss kvällsmål och ha hundmöte. Allt detta, dusch mm, ska ske på mindre än en timme om jag ska hinna i tid. Och det behöver jag ju inte. För de ska vara glada om jag kommer. Problemet är bara att mina barn är superdunder trötta efter badet och det känns lite som barnplågeri att tvinga dem att vara tysta och snälla under ett tråkigt vuxenmöte. Samtidigt kommer Marcelo ligga att sova skönt i sängen efter att ha arbetat hela dagen och sedan få åka och jobba hela natten. Härligt med två skift på samma dag! Nåväl funkar det inte med barnen så gör det inte det och då åker jag hem istället. De går faktiskt först!

Det som är roligt i det hela är att det känns som en utmaning att få klara av dagen utan större missöden. Det inte säkert det går, men oj vad jag kommer att jubla om de tre ligger i sina egna sängar och sover gott och ingen av dem har känt sej stressade eller direkt åsidosatta.

Mina barn är jätte spända och glada över att få bada med sin sysslig, fast Stora N blev lite ledsen när hennes mamma inte skulle följa med. Men det får han ta igen under vår gemensamma semester. Hej hopp nu ska jag dra iväg. Håll tummarna för mej! I dag ska jag vara en lugn mamma!

Inga kommentarer: