Translate

onsdag 6 januari 2010

Mens

Om du inte är intresserad av blodiga inslag kan du hoppa över det här!

Min mens och jag har aldrig blivit vänner. När hon kom för första gången, i stallet, så började jag gråta. Och sen slutade jag inte förens jag blev gravid, tror jag. För med den månatliga blödningen som varade mellan två och tre veckor kom också en fruktansvärd mensvärk som fick mej att tappa andan. Inte nog med det, jag blödde som värsta syndafallet också. Ingen trevlig känsla då, ingen trevlig känsla nu. Alla experter, doktorer och specialister ojade sej men menade på att det skulle bli bättre när den stabilisera sej lite senare i livet. När är senare? Samma visa hörde jag när jag var 25 år också. Att ingen kunde bara säga att nej det är inte normalt att gå med dubbla bindor, ob och blöda igenom på en timme. Nej det är inte normalt att att blöda i 16 dagar när man passerat 20. Den enda som reagerade var en gynekolog som såg eländet när jag hamnade avsvimmad på Södersjukhuset i Stockholm pga av magvärk ( det var glutenallergi) En gyn undersökning ordinerades och hon bara skrek när hon såg syndafloden, trots att jag varnande henne innan. Sen upphörde mensen och jag började abonnera på graviditet tester. Sedan blev jag sjuk, började springa hos läkare och så en dag meddelade dom mej att jag aldrig skulle kunna bli gravid, men det hade jag väl redan fattat? Nej det hade jag inte......två år senare var jag gravid och mensen blev lyckligt förvisad ur mitt liv under nästan fyra år. Nu är hon här igen. Lite mer stabiliserad. Inte lika länge eller lika mycket. Men jag vet inte om jag tycker om henne för det!

Varje gång jag reser mej undrar jag om jag kissar på mej eller om det bara är blod. Så mycket rinner det mellan benen. Man är ständigt ofräsch och ständigt otrygg. När man spolat på toaletten ligger det kvar en klump av blod som inte riktigt försvinner ens efter tredje spolningen. Och om killar gnäller på att mann är bitchig under mensen och jobbiga att vara med. VAD FAAN TROR DU DÅ JAG TYCKER DET ÄR ATT KÄNNA SÅ? Ge mej lite choklad så brukar jag lugna ner mej, men det är faktiskt tröttsamt att hela tiden kontrollera impulser man inte kan rå för. Och ont gör det.

Det enda fina med mensen är att den är ett tecken på att kroppen ändå mår ganska bra. Det bästa med mensen är att det är ett tecken på att jag inte är gravid. För hur underbara mina barn än är har jag alltid velat stanna vid tre stycken, och nu är de det. Så jag är så nöjd!

Men jag har mens........


1 kommentar:

Linda sa...

Vad jag känner igen mig! Har också hur rikliga blödningar som helst och jag måste också ha OB och binda. Men så fick jag tipset av en gyn om cycklo-F tabletter som finns receptfria men även på recept då får man hundra stycken i stället för 3o receptfria till en billigare penning. Dom funkar på mig sedan ´jag börjat med dessa kan jag leva ett mera normalt liv får mindre blödningar och färre dagar. Har du provat dessa om inte gör det =)