Translate

måndag 28 september 2009

Du påvrkar med.

Vad kan du göra?

· Stanby läge
Standby läge på dator och TV drar massor av el. El kan komma från källor som släpper ut koldioxid. Om vi minska energiförbrukningen så har vi kommit en bra bit på väg för en bättre miljö!

· Resor
Turista i Sverige, åk cykel och tåg när du ska åka någonstans, och be inte om skjuts med bilen när du ska till kompisar eller träningen.

· Panta
Flaskor och burkar är en stor miljöbov så återvinn aluminiumburkar och plastflaskor så kan vi använda mindre resurser när vi ska framställa nya produkter.

· Sopsortera
Papper, mat, plast, kartonger, glas och metall. Lägg dem i rätt behållare så vinner gör det en enorm skillnad för vårt sjuka jordklot. Vi återvinner, mindre skog kan avverkas, maten blir jord och vi kan minska framställningen av bland annat plast!

· Cykla istället för att ta bilen
Du blir både mer vältränad, smal och stark. Miljön vinner på det så varför tveka? Skaffa regnställ om du är rädd för vatten.

· Släck lampor
Du sparar energi och tusenlappar i plånboken!

· Ge småmynt i skrammelburkar
Du kanske inte har råd att ge bort hundralappar varje månad för att minska svälten. Men några kronor eller femtioöringar kan du kasta ner i en av alla insamlingsburkarna som står i kassan i mataffärerna när du handlat ditt godis. Lämna gärna även dina gamla kläder som varken du eller kusinen vill ha hos Röda Korset eller i insamlingslåderna vid olika miljöstationer.

· Tänka på vattenförbrukning
När du badar gör du av med mer vatten än när du duschar. Stäng av vattnet när du borstar tänderna. Diska inte under rinnande vatten. Några tips som sparar vatten och energi. För vi antar att du inte badar i kallvatten.

· Använda miljövänliga produkter
Skysst, bra för kroppen, bra för korna, vattnet och marken. Kan inte bli bättre. Tycker du det är dyrt välj att köpa ekologiskt på de produkter du köper mest.

· Bli fadder
Har man pengarna så kan detta göra en enorm förvandling för massor av familjer i världen.

· Säga nej till pappersreklam
Pappret skövlar skog, färgerna förorenar luften och i ärlighetens namn hur ofta lusläser du all reklam?

Inga kommentarer: