Translate

lördag 19 december 2009

Stockhol, Göta Lejon

På resaurang i Stockholm. Världens bästa Kristin.

Efter lite förseningar satte vi oss i bilen och kuskade upp till huvudstaden. Det var bara Kristin och jag. Inga karlar, inga barn. Det blev lång stund i bilen, många, långa samtal. Jag hade sminkat mej och var stolt över mina noppade ögonbryn. När vi väl anlände till huvudstaden skulle vi hitta rätt till Göta Lejon. Kristin körde. Jag tror hon prickade varenda cykelbana på hela söder. Vet ni hur det låter när man kör på cykelbana med en stor fyrhjulsdrift? Dudududududududu dududududu dudududu! Jag skrattade så jag höll på att kissa på mej! Efter en del snurraden hittade vi en gratis parkering. Sen höll vi på att frysa ihjäl när vi letade upp en jätte cool restaurang med blandad meny.

När jag går på restaurang blir det ofta en del rabalder. Eftersom jag är gluten allergiker tål jag inte allehanda saker. Det orsakar många gånger bekymmer. När de sprungit
skyttel trafik till köket för att kolla vad jag kunde äta och inte äta var det dags för Kristin. Hon är värre än jag. Inga nötter, ingen mjölk, nej inte bara laktos utan mjölk, inget fläsk. Ännu mer springande och två spralliga 30-åringar som satt och skrattade åt att alla svarthåriga servitörer hade likadana örhängen i sitt vänstra öra. Spekulationerna blev många, samma maffiaklubb eller bögklubb? Krav från arbetsgivaren?...osv osv. I vanliga fall brukar vi själva eller sällskapet skämas lite över att vi är så krångliga, nu såg vi det komiska i situationen. Speciellt när de kom fram med bröd och dipp. Ingen av oss kunde äta. Tillslut hade vi idel leenden från de anställda, jag antar att vi var en frisk fläkt med våra glada men ack så besvärliga uppsyner. Maten kom in och vi njöt av maten och varandras sällskap. Det var riktigt, riktigt trevligt. Mätta i magen styrde vi mot Göta Lejon och en dejt med Brolle tillsammans med ett hundratal andra personer. Musikalen Buddy Holly var riktigt svängig och tillslut stod vi alla i salongen och klapapde händer och stampade i golvet och skakade på våra rumpor. Medelåldern på publiken var runt 55. Alla skumpade på sitt vis. Bara det var underhållning!

Efter ett besök på Max i Nyköping och två struliga mackar senare tog vi in hästarna och åkte hem till mej och bäddade åt Kristin på soffan. Klockan två i natt kom vi i säng.

Nu har vi planer som räcker flera år framöver. Jag har verkligen, verkligen saknat min vän.

Idag flyttar hon.

Jag ska nog leka gömma nyckeln.

Men först frukost.

Inga kommentarer: