Translate

onsdag 2 december 2009

En hyllning till normen jag aldrig kan nå!

Jag har just varit på en super dunder trevlig eftermiddagstur hos min älskade vän Frida. Helt utan barn haglade ämnena glatt från pedofiler till övertidstimmar på jobbet. Vi fikade, och hade det riktigt, riktigt trevligt. Det känns som om man börjar krypa ur skalet och börjar leva igen. Kan bara konstatera det igen, jag älskar mina vänner! Dessutom tror jag att jag lyckas få Jenny att komma hit efter jul. Det vore jätte roligt, vi har ju bara pratat om det i tre år eller nåt nu....(hon har ingen bil och tre barn, inte det lättaste).

När dagarna går tänker jag mycket men när jag sätter mej ner och funderar, stannar upp en stund stannar tankarna hela tiden runt mannen som tagit sej friheten att våldta en liten 12-årig tjej. Sen stannar de kvar där. Hur kan han? Vad tänkte han med? Hur fungerar en människa egentligen? Är han sjuk eller bara dum i huvudet? Vad har han varit med om som formar detta barbariska beteende? Eller är det bara hormonnivåer och genetik som kan förklara detta sjuka sätt? I morgon är rättegången. Jag ska vara där. Dock har jag ett möte ang mina barn innan, så jag hoppas att jag inte kommer för sent. Eller att allt kommer att vara bakom stängda dörrar. Jag är så stolt över min kusin som kämpar så hårt. Aldrig någonsin hade jag kunnat slita som hon har gjort. Hon har kunskap men framför allt huvudet på skaft så hon kan uträtta så mycket.

När jag var liten fick jag alltid höra att så intelligent som min kusin är kommer jag aldrig att bli. Det sträcktes stolt upp sej i hela familjen när hon målade och tecknade sina fantastiska tavlor eller skrev sina fantasifyllda historier. Hon blev liksom normen vi andra aldrig skull kunna leva upp till. Vad hon än befattar sej med så blir hon så fasligt kompetent. Hon går en juridik kurs, hamnar i rätten, är sitt eget ombud och vinner( vad annars?). Hon tittar på en snygg gjutjärns grej, tänker att det där kan jag göra bättre, lär sej att svetsa, gör fantastiska kreationer, startar företag och kan driva det, trots att hon är helt nybörjare. Hennes spermadonator( man kallar inte en man som honom far) var duktig på datorer. Klart att hon är född fantastisk på datorer. Hur skulle hon annars kunna hitta alla filer pedofilen försökt radera och sedan återskapat dem?Hon driver internet företag och går plus. Hon är fortfarande härligt bra på att måla och har fått illustrera en historiebok en gång i tiden. Vad hon än tar sej för gör hon det riktigt, riktigt bra. Det här är kvinnan som byggde sitt egna hus, grävde sin egna bäck och hittade en kamera. Gissa vad. Hon är jättebra på att fotografera med.

Hon är liksom normen jag aldrig kan leva upp till. Jag förstod det som riktigt, riktigt liten, så det blev liksom aldrig någon tävling. Hon är smartast, intelligentast, mest kompetent och den driftigaste människa jag stött på. Jag är super stolt över henne. Jag är stolt som en tupp, som mommi alltid sa. Jag njuter av att sitta tillbakalutad och njuta över hennes kompetens.

Hon är en mamma som drar med sin dotter på älgsafari i skogarna runt huset. De drar på semestrar och äventyr stup i kvarten. Det kan vara camping, eller sandstrand. Hon är en mamma som lyssnar på sin dotter och respekterar hennes vilja, även när det måste ha skurit i hennes mammahjärta. Hon har varit så stark när det gäller sin dotter vid så många tillfällen att jag fått tårar i ögonen. Hon har samtalat med sin dotter ända sedan hon var liten, de har sjungit Lisa Ekdahl, spelat instrument och haft en underbar relation med varandra. Och jag tror till och med att detta hemska kan föra dem ännu närmare varandra.

Det enda hon har misslyckats i är i sina relationer till män.
Det enda hon inte kunnat laga är sin trasiga själ.
Den enda hon behöver förlåta är sej själv. För hon har inte gjort fel.
Jag älskar dej! Älska dej du med.

1 kommentar:

sachikoblog.com sa...

Älskar dig med! Tack för att du kom idag och för allt du gör och har gjort och de saker jag vet att du kommer att göra.
Orden räcker inte till just nu. puss