Translate

torsdag 6 augusti 2009

Svininfluensa

Shit pomfrit, vad denna dag har susat i väg! Inskoning, handling, städning, fixa i ordning mat, bada i sjön (för jisses vad varmt det varit!) mer städning, gäster, grillning, städning, nattning och nu får jag minuter här innan dagen är slut.

Min förkylning vill inte ge med sej. Jag hostar och snorar och periodvis kraxar så att jag själv har svårt att höra vad jag säger. På skämt undrade jag om jag fått svininfluensan när vi var nere och badade, men sen satte jag lite skrattet i halsen, för tänk om....Mina funderingar gick inte så mycket till mej själv som till alla JAG kan ha smittat. Dagis, affären, kompisar. Hur många barn kan jag bli skyldig till att de hamnar i sängläge och är jättesjuka? Rationella jag försöker då komma på hur jag skulle ha fått den eländiga sjukdomen. Nog för att jag tänkt på att åka utomlands, men tankar smittar väl inte? Denna sommar har varit väldigt hemmabunden så troligtvis är det en vanlig förkylning med ont i kroppen, halsen, huvudet och bröstet. Visserligen var min far och hans fru nere i Spanien på semester och hälsade på oss EN gång några dagar senare, men de kan väl inte ha smittat mej? De var ju friska. Fast de kanske blev sjuka sen? Hur lång är ikubationstiden på en sån där influensa? Hur länge är man sjuk? Jag har varit dålig i en vecka, och den verkar inte ge med sej än på långa vägar. Alvedon och Panodil håller mej uppe. Jag har väl ingen direkt feber, fast med mej vet man ju inte så noga. 36.7 är ju feber för mej....jag som har en normaltemp på under 36 grader.

Tänk om det skulle vara så illa. Men nog sjutton blir man sjukare än så här då? Jag måste ringa pappa och kolla om de blivit sjuka. Fast å andra sidan kan det varit en för mej okänd person som smittat mej. I affären tex. Ska man ringa någon?

Det är bara att konstatera att man själv har blivit drabbad av pandemi hysteri. Det trodde jag väl inte skulle komma att snudda vid mitt liv. För det troligaste är ju en förkylning, eller hur? Men vad är egentligen skillnaden? Nae, varför skulle jag få svininfluensan. Jag gillar ju grisar!

Nej nu tar jag mina hysteriska, idiotiska tankar och stoppar de i ryggsäcken och går och lägger mej istället. Go natt alla friska!

2 kommentarer:

sachikoblog.com sa...

Tycker du ska åka och kolla upp det bara för att vara på säkra sidan. Feber så länge som du haft är inte en normal förkylning. Snäll, kolla upp det redan imorgon.

Mikaela H B sa...

Hej. Jag har svininfluensan. Har som du, i vanliga fall lägre än 36 i temp. Har nu haft feber upp i 39.5! Nu feber sen i tisdags. Dvs i 6 dagar. Jag är ingen doktor och jag kan inte avgöra om du har influensan eller ej,men vad jag förstått så har man oftast jättehög feber.

Ring vårdcentralen så skriver de nog ut medicin till dig. Jag har fått tamiflu. Mår fortfarande inte bra så just nu letar jag hur länge man ska vara sjuk

Krya på dig!