Translate

lördag 8 augusti 2009

Skoldax igen!

Så äntligen har jag fått schema och litteraturförteckning för de kommande tio veckorna. jag vet att jag ska läsa en kurs som heter "Skriften och människan" men vad är det? Vad handlar det om liksom? Men nu börjar solen lysa över horisonten. Den verkar superkul. Vi ska få götta oss i texter som fått betydelse i människors liv som tex Bibeln, Darwin, Myrdahl mfl. Så nu kan jag göra upp små planer för hur mitt liv ska se ut de kommande tio veckorna. För att inte tala om att jag nu helt lagligt har fått gå in på min favorit sida adlibris.se och beställa böcker till förbannelse och ändå hamna under 1000kr. Jipeee!

Just nu är jag lite av en religons slukare. Just nu läser jag Om Jesus av Gardell. Jag har slukat böcker om buddism och kristendom, den gamla folktron samt införskaffat Koranen, även om jag inte hunnit läsa den än. Nu är det mer böcker som införskaffats som ska förklara bibeln och Darwin med sina teorier om arternas uppkomst.

Det ska bli så skönt att gå på universitetet och inte ha små, små barn. Jag kan inte tala nog om hur skönt och hur mycket jag uppsattar att slippa vara gravid eller ammande. Nu behöver jag inte känna stress över att inte lämna min sexmånaders bäbis mer än tre timmar, fast föreläsningen är fyra. Jag behöver inte sitta och amma samtidigt som jag utvecklar de samhällsekonomiska vinningarna på att använda marknadsekonomi, eller vad demokrati egentligen är och hur den tillämpas i sk demokratier som västeuropa. Nu kan jag träna på min lunch. Vara kvar i skolan tills den tar slut SAMT observera detta: Jag kan läsa och plugga den tid det tar isället för att plöja 500 sidor på sex timmar!!!!!!!!!!! Detta sista år av studier ska jag NJUTA! Sen ska jag älska att göra en D-uppsats och sen är jag klar! Färdig pedagog, färdig lärare med magisterexamen i samhällskunskap med behörighet för läsinlärning, matteinlärning, med inriktning på utomhuspedagogik och fokus på gruppprocesser och ledarskap samt några poäng i spanska. Då ska jag väl få jobb eller hur!

Nu ska jag bara bli frisk också....

Inga kommentarer: