Translate

onsdag 18 november 2009

Nya medier

Facebook, sms och mejlen har varit fyllda med grattis till mej idag på min dag. Jag är jätte glad att så många kommer i håg mej och att de tar tiden att skicka iväg några ord på vägen. Samtidigt förundras jag över den nya tekniken. Man kan ha kontakt med människor som man inte har kontakt med. Jag har fått grattis meddelanden från människor jag inte träffat på evigheter. Jag har fått några ord på vägen från folk jag har försökt att stämma träff med, men inte lyckas få till det med. Så behagligt för dem att då kunna skicka iväg ett grattis och ändå inte behöva ha kontakt....kan jag tycka. Ett telefonsamtal är inte helt fel.Missförstå mej rätt. Jag tycker inte att någon gjort fel. Men jag kan ändå reflektera över att vi distansera oss från varandra. Att vi människor väljer nya medier, några sekunder framför datorn istället för riktiga möten.

Samtidigt är de nya medierna en plats att ta kontakt som vi inte haft möjlighet till förr. Jag har fått gratulationer från människor som finns i min periferi men som jag aldrig annars skulle haft chansen att ha kontakt med om det inte vore för just Facebook. Så jag är jätte glad för alla människor som sänt mej en tanke idag. Jag är jätte tacksam för all som ringt och jag är glad att folk respekterar mej och mina begränsningar i mitt födelsedagsfirande. Det värmer mitt hjärta, speciellt från alla ungdomar som brytt sej, ni behöver ju inte.

Idag fyller jag 33 år. Jag är på väg in i en 30 års kris och jag älskar det. Tyvärr bjuder jag inte på tårta. Inte ens kaffe, men om ni har tillfälle är ni välkomna hit en annan dag så bjuder jag på mat...eller glass, efter behag.

Inga kommentarer: