Translate

måndag 30 november 2009

Mitt måndags mejl.

Här är mitt mejl som jag skickat. Ett exempel om du skulle behöva lite tanke hjälp. Men skriv det som du tycker är viktigt!

Hej!
Det har kommit till min kännedom om 24-åringen som blivit häktad misstänkt för våldtäkt på en tolvårig flicka.

Jag skulle bara vilja säga att jag tycker inte att det är ok att män (och kvinnor) som våldtar, sms:ar, tar kontakt via nätet till minderåriga ska få gå omkring utan bevakning i väntan på att de ska gör någonting värre. Jag skulle önska att när man vet vem förövaren är, att man lagför personen snabbare än att vänta tre månader.

Som i detta fall tog det sju veckor till ett första föhör med den drabbade flickan och hennes familj. Det är väldigt lång tid!

Vad jag skulle önska är att du/ni tittar över om det inte går att förändra bilden. Om ni kan göra omprioriteringar, eller på något sätt göra Norrköpings gator lite tryggare. Vi som bor och lever här, vi som alltid är tysta och skötsamma vill kunna fortsätta vara det och skicka ut våra barn till parken och till skolan. Vi vill kunna gå hem på kvällen utan att risken för att bli våldtagen av en okänd ska vara överhängande. Tillsammans, och speciellt du som sitter i position att förändra, kan vi kan göra vårt samhälle lite tryggare. Det är jag säker på!

Mvh Åza Andersson Mägi

Inga kommentarer: