Translate

fredag 13 november 2009

En uppdatering

Veckan är slut och läkaren har satt myror i huvudet på mej. På frågan om någon röntgat mitt huvud så blev svaret nekande. Då kom dråpslaget.
-Då beställer jag en så vi kan se om du har tumörer i hypofysen, för då kan man må som du gör.
Tack för den du! Tumör, cancer(?)i skallen. Inte riktigt vad jag ville bli serverad till helgen. Men nåja, en flicka får ta det som det bjuds på. Vad mer kan man göra?

Annars har jag faktiskt både torkat av skåp, skurat toalett och golv idag. Vi har bakat sockerkaka, maränger och veckans brödskörd. Så för att vara en fredag som jag har haft praktik på har jag faktiskt ovanligt mycket energi kvar. Sonen beställde hemmagjorda hamburgare, så då var det bara att fixa. Kompisen och jag hade ett långt samtal om huset hon varit och tittat på och hur sorg kan förvrida huvudet på den bästa ( hennes sambo, hennes ex). Det känns konstigt att hon ska flytta. Jag hoppas hon väljer huset som ligger ganska nära mitt område. Då kan vi ta en promenad och barnen kan cykla bort. Känns mindre kul om hon flyttar tre mil härifrån. Jag håller tummarna.

Ja just det så sa läkaren att mina prover var konstiga och inte stämde. Så jag ska göra någon typ av provtagning som tar flera timmar för att kolla vad som kan vara fel.

Hon trodde att det var p-pillerna som förstört min hormonbalans från början. Kul! Ett ödestigetval jag gjorde när jag var 14 år och precis gjort abort. Nåt jag får sota för hela livet. Grattis.

Ja just det så trodde hon knappt sina journaler när det stod att jag hade tre barn. Hon upplyste mej, som så många andra läkare gjorde för fem, sex år sedan att det var nästintill omöjligt för mej att bli gravid. Det var omöjligt. Jo jag vet. Jag har tre mirakel. Hur kan jag inte tro på Gud?
Hon kollade journalerna igen.
Nu ska jag duscha. Mittimellan N hällde ett glas mjölk över mej, ner i BH:n över hela armen och ner över låren. Jag har bara inte hunnit in i badrummet än. Jag tror Marcelo föredrar en godluktande Åza mellan lakan i kväll. Jag tror inte han vill bli påmind om den gamla tiden när sur-(bröst)mjölks-doft följde min kroppshydda som en skugga en halvtimme efter varje dusch. Jag vill det inte.

I morgon ska jag träna sök med Bobbo och Rut. Det LÄNGTAR jag efter!

Inga kommentarer: