Translate

fredag 6 november 2009

30 års kris?

Varför nyttjar vi inte varandra mer? Vi har massor av bekanta, vänner och närstående som kan hjälpa oss. Och vi kan hjälpa dem. Min vän Kristin hade på förslag att vi skulle åkta hem en gång i veckan till varandra på rullande schema och hjälptes åt att storstäda. Nu gillar inte jag att andra städar hos mej, men varför kan vi inte vara barnvakt åt varandras barn lite mer, så att vi får mer vuxentid? En middag med karln utan barn är inte fyskam, eller en filmlördag utan störningar för att sedan ha lördagsmys hela familjen. Eller ge sej själv tre timmar på en promenad i skogen. Utan tidspress eller trötta barnsben. Fler förslag kan vara middagar en gång i veckan hos varandra, då slipper man laga mat, barnen får leka med kompisar, man har trevligt sällskap, slipper laga mat och kan umgås med sina bästa vänner! Eller att varannan vecka hitta på en aktivitet som roar ens egna barn och vännernas samtidigt som vi vuxna får en chans att spendera ett par timmar i varandras sällskap.

Jag vet att jag inte skulle stå ut mer än ett par gånger. Jag har svårt för schemalagda "måsten", men det skulle vara roligt att hitta lösningar som är lite okonventionella för att göra småbarns åren roligare och en smula lättare. Jag såg en STOR familj som hade hjälp av grannen att hänga in all tvätt eftersom mamma i huset hatade just den delen av tvätteriet. Det skulle vara en utmärkt hjälp för mej. Jag HATAR, HATAR att ta hand om tvätten. Sedan gillar jag inte att lämna bort mina barn så jag behöver inte så mycket barnvakt, men ibland skulle det vara skönt att inte bara vara beroende av Marcelos föräldrar.

Jag älskar mina vänner, och de är lika trötta som jag, så jag tror att vi inte riktigt vill nyttja varandra för mycket eftersom vi vet hur trött den andra känner sej. Men jag vet att de finns där om jag behöver dem, och de vet med all säkerhet att jag ställer upp om det skulle behövas. Men ibland skulle det nog behövas ruskas om i livet för oss 30+are. Hitta nya sätt att ha roligt på, nya vägar att umgås och skratta mer. Jag saknar att skratta mer.

Inga kommentarer: