Translate

måndag 30 november 2009

MÅNDAG!

I dag är det Måndag. Jag hoppas så många som möjligt vill skicka in mejl till ansvarig politiker, som kan sätta tryck på polisen vad vår kommun vill prioritera. Samt till polisen i Östergötland som prioriterar och lägger upp arbetet med de brott dom begås i länet.

Jag vill inte ha lösa våldtäktsmän på gatorna som bara går och inte blir tagna för att polisen är för upptaget med annat. Jag vill inte att fler ska bli drabbade medan man utreder en människa som man har bevis för att han/hon begått ett våldsbrott.

Observera att dessa mejl inte är till för att hjälpa min släkting, eller att sätta dit han som våldtagit henne. Det är en egen process som nu finns i rättsväsendets maskineri. Det här är till för att vi ska kunna släppa ut våra barn på gator och parker. Det här är för att vi ska kunna gå hem på kvällen och veta att de som notoriskt använder sej av sex och våld sitter bakom lås och bom. Denna mejlskörd är till för att visa att vi som bor i stan vill kunna göra vardagliga saker i vår kommun utan att behöva värja och skydda oss själva och våra barn till förbannelse. Jag vill inte ha ett samhälle som i USA där man måste skjutsa barnen till skolan två kvarter för att kidnappningshotet är så stort. Jag läste att över 1000 barn försvann förra året i Sverige och att man misstänker att flertalet används som sexslavar i andra länder nu. Men man vet inte, för de är spårlöst borta. Det är mer än 3 barn varje dag.

Någongång måste vi sluta prata på kafferasterna och verkligen göra något. Genom att mejla så behöver man inte konfrontera gärningsmännen. Man behöver inte vara modig, man behöver inte avsätta allt för mycket tid. Men ändå kan man påverka. Ibland kan internet vara en guldgruva!

Så snälla var med och påverka. Gör vår stad lite vänligare!
Mejla ett kort meddelande, ett uppror att agera snabbare mot våldtäcktsmän och pedofiler till:

Kommunens styrelseordförande Matthias Ottosson (s)
mattias.ottosson@norrkoping.se

Polisen i Östergötland:
polismyndigheten.ostergotland@polisen.se

Vill du ha mer information se inläggen nedanför.

Inga kommentarer: