Translate

fredag 1 juli 2011

Tävlat igen


  
Igår kväll var det dags för agilitytävling igen.Barnen var med och förgyllde(?) tillvaron. Och kusin Neli var med och höll i barn, hundar och kameran. Underbara människa! Min kära hund var taggad och lämnade hjärnan i bilen. Bobbo var inte riktigt med. Som det brukar vara när jag inte har en framhoppningsbana. Han sprang ifrån mej och jag fick kämpa, kämpa, kämpa. Första loppet var det många snurrar och dubbelkommandon för att få honom att ta rätt hinder. Han sökte, sökte, sökte efter hinder och satte fart mot första bästa som stod i närheten. Men han lyssnade och jag lyckades parera de flesta blundrarna.
Inger och Milou i vilar i buren
 Så vi gick av banan med 5 fel och fick en andra plats. Slagna av Milou och Inger.


Lagom till andra starten, började någon skjutglad jeppe gå loss i skogen. Jag försökte rädda situationen med att lägga Bobbo i bilen medan jag gick banvandringen. Vi var första ekipage och när det var vår tur vägrade han lämna bilen. Bobbo är skottberörd...... Tillslut lyckades jag övertala honom och till och med få lite energi medan jag slängde boll och försökte busa upp honom. Han tog bollen, stannade och lystrade. Kom till mej, stannade och lystrade. Men det var bara att gå ut på plan och gilla läget. Första två hopphindren funkade fast han rev första hindret, sedan stannade han liksom till och lystrade, innan han frågade om han verkligen skulle in i den där tunneln jag visade på. Så fortsatte halva loppet. Kontaktfältet på balansen hoppade han över, vilket aldrig är ett problem nuför tiden, stannade och lystrade. Eller stannade, han satte upp huvudet, sänkte farten och vände uppmärksamheten mot skogen. Springet i benen fanns kvar, men inte alltid åt rätt håll..... Skotten hade upphört och ju längre in i loppet vi kom destå bättre gick han. I slutänden fick vi 10 fel och kom på en andra plats. Så jag måste ändå vara lite nöjd. 


Även om jag var besviken över att flytet inte fanns där när vi sprang de två loppen så var det ändå positivt att vi inte diskade oss. Han fick en vägran i första loppet och två hinderfel i andra. Och i efterhand  känns det ändå okey. Snart är vi på det igen. Och då går det kanske lite bättre. 


Stora N tävlingsdebuterade också för året under kvällen. Tyvärr diskade hans sej men det gick jätte bra. Bobbo behövde inte ha en synlig boll för att följa med. Stora N kämpade på och de såg samspelta ut. Mina duktiga killar!

Inga kommentarer: