Translate

fredag 1 juli 2011

Ett jobb

Varje dag har jag kollat mejlboxen. Faktiskt flera gånger varje dag. Att vara både mammaledig, ha sommarlov och arbetslös är rätt trevligt. Men jag vill så gärna att hösten ska vara spikad. Att jag vet att pengarna fortsätter rulla in. Att jag får vara på ett ställe där lokalerna är fina och där eleverna blir mina. Jag vill göra ett bra jobb, ge kontinuitet. Lära känna alla  fina kids och ge dem stöttning och bannor, kärlek och pushning och sedan veta att jag kommer jobba vidare med dem dag efter dag, utan osäkerhet. Sedan kan man ju alltid ha drömvisioner där man får jobb på en speciell skola, ha specifika ämnen osv. Men det kanske kommer med tiden. Att ha ett jobb är prioritet nummer ett. Jag har sökt ganska många. På olika skolor, i olika kommuner. Någonstans i bakhuvudet har jag haft en viss säkerhet att en rektor på en skola sagt att han frigör en plats till mej om jag söker. Nu vet jag att det inte funkar så i praktiken, men det har känts bra att veta att han gillar mej så mycket. Arbetet är dock på en mellastadieskola, och jag vill upp ett stadium. Jobben jag har sökt har varit många och varierande. Ett gymnasium sökte en lärare i hundens beteende och inlärning. Det fick jag inte. Sedan har jag fått ett antal intervjuer inbokade under juli. Flera jobb har jag inte hört något ifrån ännu.


Jag är en person som det mesta löser sej för. Och jag litar på den förmågan. Jag kan inte sitta tillbaka och vila i det, utan måste på och kämpa för det. Gud hjälper den som hjälper sej själv. Och jag gör ett hästjobb att hjälpa mej! Men det ger också en trygghet att det brukar lösa sej, på ett eller annat sätt. Jag är inte rädd för att hugga i, inte rädd för att kasta mej ut i det okända. Men grund idéen jag har är att jag ska försöka göra ett bra jobb. I vissa fall misslyckas jag, men då har jag iallafall försökt. Nu sitter jag, den 1 juli med 6 veckor kvar på sommarlovet. 6 veckor av skön ledighet innan hösten. Och idag kom samtalet. Jag har ett jobb att komma till den 13 augusti. Först i 6 månader och sedan tillsvidare om vi trivs med varandra. Det är en skola med högstadieelever ett stenkast från barnens dagis. Lokalerna är jättefina, det lilla jag har sett och det är på en av de skolor jag i hemlighet har hoppats på att få jobb på. I huvudsak är det spanska jag ska undervisa i, men om nåt år är tanken att SO ska få bli en del av min repertoar. Hur lycklig jag känner mej just nu?


JAG ÄR SÅ HIMMELSKT GLAD! OCH MER DÄRTILL. JAG VILL VERKLIGEN DET HÄR!!!!
JIPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!


På fredag nästa vecka ska jag dit och se min nya arbetsplats, få schema osv. Det här kommer bli bra, det känns i hela magen.

2 kommentarer:

Linda sa...

ett stort Grattis!!! Det är du verkligen värd efter allt slit som du har lagt ner på dina studier till lärare!!!

Neli sa...

Tjoho! Härligt! Det är du verkligen värd, precis som du sa: gud hjälper den som hjälper sig själv! Nu är jag visserligen inte riktigt överens med tanken på att gud är en "person" för mig är nog gud mera tron i sig själv. Tror man på sig själv och jobbar därefter så löser sig saker o ting! Och du har verkligen jobbat och trott! Grattis kusin!