Translate

torsdag 16 december 2010

Kommunfullmäktige

Jag på väg in i kommunhuset.
I går var det premiär för mitt politiska liv. Jag är med i två beredningar utöver min ersättarroll i kommunfullmäktige i vår lilla stad. I går hade Alxandre en konsert så då blev jag satt i beslutsposition för första gången. Två saker slog mej. Alla beslut är redan fattade innan vi röstade om dem. och det var väldigt många bönder och lärare som representerade i fullmäktige. Jag fick en ny idol igår. Marja från vänsterpartiet. Min kusin Sachiko skulle avguda henne. En liten, rödhårig, medmänsklig donna med extremt knivskarpa armbågar. Och som hon använde dem! Jag skulle vilja gå i hennes skola ett år så skulle jag vara en knivskarp politiker sen. För det gubbvälde som var därinne var helt otroligt. Förutom Sverigedemokraten Simon så var jag utan tvekan yngst i församlingen. Och jag är ändå i mitten av 30+. Så igår fattade jag beslut om vilka som ska sitta i kommunstyrelsen, där besluten egentligen tas. Och jag beslutade att införa en teknisk nämnd och att en miljö- och klimatgrupp skulle bildas. Jag blev nerröstad i några förslag där det gäller upphandling och jag fick stå utan räkmacka på slutet pga min allergi. Mötet varade i timmar. Och jag tror att min roll som ersättare kommer vara en bra skola för mej. Ni i området som vill veta mer kan gå in på min politikerblogg i på vår tidningshemsida. Ni andra kan helt enkelt beundra mej och vara glada för min skull :0) För jag är glad. Jag väntar också på att politikerföraktet ska hagla över mej om ett tag och tills dess behöver jag en egobooost av beundran!
Rätt coolt att se sitt namn så där.
Och ja, jag är Miljöpartist.

2 kommentarer:

Neli sa...

va coolt! Vilken upplevelse att få se och vara med "där bakom". Men är det inte frustrerande om besluten redan är fattade innan ni får rösta på dom? det känns väl lite meningslöst.... eller jag kanske missförstod lite där. Jag har själv lite svårt för politik men jag vet att det är för att man fattar ändå inte vad de säger med sin krångliga byråkratsvenska. tyvärr! Annars kan jag tänka mig att det är intressant, särskilt om man är med där folk lyssnar och pratar med en. Att själv sitta hemma och vara expert är ju helt kasst. Det gör ju ingen nytta lixom!Kul att du har chansen att göra det du är intresserad av! Heja Åza!

Sachiko sa...

Bra! Precis sånt här behövs för att spräcka gubbväldets cirkel för inbördes beundran; ungt friskt kvinnligt blod.
På dem bara och spar inte på krutet och framför allt; låt dig inte skrämmas av att de möjligen kommer behandla dig som luft. Jag har varit med och sett alldeles för mycket sånt manschauvinistiskt trams, svågerpolitik och korrumption vid kommunfullmäktige (och i kommunstyrelsen) i Finspång. Inget talar för att det är bättre i Norrköping, tvärtom.
Om de försöker trampa på dig, kan du stampa ännu hårdare.