Translate

fredag 8 oktober 2010

Så var det där med att städa....

Solkiga golv, bläää!
Katastrof rummet igen. Tvättstugan....

Vi lever lite i en svinstia här hemma. Ta det på rätt sätt. grisar är ganska renliga djur. Och vi har en yttre ordning ganska många dagar. Det står nån påse extra framme, nåt klädesplagg ligger på golvet. Men när livet ser ut så här så är inte städningen det som jag prioriterar framför allt annat. Den kommer ganska långt ner på listan och då blir det rätt viktigt att hålla ordning så att inte kaos utbryter. Vissa rum kan man stänga dörren till. Men i vissa utrymmen krävs det viss ordning för att det ska vara beboligt. Men nu börjar det bli dags att ta itu med eländet. Jag har börjat. Alla skåpsluckor, fönster och bänkar är avskurade. Så SKITIGA de var! Jag ville gråta! Nu ser man dessutom det eländiga golvet! Det är så solkigt och hårigt och grusigt att hälsovårdsnämnden skulle sätta upp en varningskylt om de såg det som en gång var ett ekgolv. Ändå dammsugs det här hemma flera gånger i veckan, men sista dagarna har det förfallit något oerhört. Utöver det så behöver badrummet skuras och sovrummet rensas upp. Det värsta av allt. Det sista rummet som är en total katastrof, tvättstugan är bortom all räddning och bara tanken på den får mej att vilja göra någonting annat i 
Välkommen hem till oss. Synen i hallen med sopsäckar som ska kastas och ges bort, fyllda med leksaker.
 Inte upp piggande
!
stället. Och det är precis det jag gjort de senaste två veckorna. Gjort annat.


Varför ligger det en hög med tvättade strumpor i köksfönstret?
Det är just det här jag hatar med att inte städa varje vecka ordentligt. Det blir ett sånt projekt att skrapa undan smutsen att jag gärna avhåller mej en vecka till. Men nån gång blir det dags att ta hand om det, och den tiden är nu.


 Men veckorna går i sånt rasande tempo att tid för städning är en lyx som jag inte orkar unna mej, eftersom jag inte gillar att städa. Stora N brukar titta på stjärnorna och önska en robot som kunde städa åt mej medan jag var i skolan, så att jag skulle slippa. Han är för underbar!

Inga kommentarer: