Translate

torsdag 7 oktober 2010

Fridas fantastiska ungar

Jag har en vän som genom sitt enorma lugn styrt mitt svallande skepp mot lugnare vatten ända sedan högstadie tiden. Frida är en fantastisk vän som aldrig ber om någonting, hon finns alltid till hands och har en personlighet som alltid får oss andra att må bra. En Frida-vän borde alla ha i sina liv. Trots sin lugna sida har hennes barn blivit riktiga rivjärn. Hon har tre barn, alla lika vilda, rastlösa och påhittiga. Det är nåt med de tre som väcker mina innersta busfasoner. Jag älskar att vara med dem. Den äldsta grabben har blivit tonåring. Senaste tiden har han knappt svarat på tilltal och mest ser han butter och tonårig ut. Idag har jag haft super kul med honom. Vad som slog mej mest var hans blixtrande intelligens. Han är riktigt smart och organiserad där uppe i knoppen! Vilka fantastiska förmågor han har. Jag kunde inte låta bli att bli djupt imponerad. Visst har han sina mindre fördelaktiga sidor. Ett sabla temperament och visst är han lite oslipad. Han behöver förstå hur han ska använda sina hjärnceller till sin egen fördel. Men han besitter förmågan. I allra högsta grad. Och som bonus så log han fler gånger denna kväll där vi tjafsade fram och tillbaka. Tydligen ett privilegium som inte bevittnas så ofta.

Förutom sin hormonstinne son så har hon en brådmogen dotter som tickar på i 300. Hon har alltid lyckats linda mej runt sitt lillfinger. Hon är så full av energi. Så full av "mycket". Hon har så mycket att hon inte vet vad hon ska göra med det. I dag fyllde hon år. Vi var där och blev bjudna på tacos och kladdkaka. Bästa bjud maten om ni frågar mej! Emma har liksom sin bror ett sjuhelsike humör och jag undrar hur stackars snälla, lugna Frida ska överleva den kommande tonåren, den varande tonåren och sedan ha lyckan att få en tonårstjej till. För minstingen, vilken vilja hon har! Vacker som en dag, snäll som ett lamm men vild som en unghäst.

Alla tre barnen tilltalar min personlighet. De får mej att skratta och trivas. Trots att det är en stor ålders skillnad mellan mina barn och hennes barn så trivs de i varandras sällskap. Själv älskar jag att få vara en del av den familjen. Att vi äter och umgås, prata, skrattar och vältrar problem tillsammans. Den vänskap jag har med Frida är en gåva som jag är oerhört rädd om. Och jag hoppas vi sitter där med våra rullatorer, gråa hår och skrynkliga ansikten när vi blir gamla och äter och pratar och skrattar tillsammans medan gubbarna roar sej med TV-spel eller nåt annat.

Inga kommentarer: