Translate

lördag 8 januari 2011

Kalas värdig en prinsessa



I dag skulle min prinsessa ha sitt fyraårs kalas. Som hon har längtat! Vi slog till och bjöd alla på samma dag. Så dagen började med tomtebloss (absolut begärt av en bestämd ung dam), ljus, glass, paket och skönsång på sängen. Äntligen var dagen här! Paketen öppnades, glassen åts upp och sen var det dags att klä på oss, borsta tänder - med andra ord vår toalett. Idag innehöll den ett nytt moment. Våffla håret. Min dotter har tjatat om att få ha "bubbligt" hår (lockigt hår för er som inte är införstådda i begären hos en blivande fyraåring) så i ett av paketen låg en krustång. Först var jag tvungen att prova på mej själv. Jag har ALDRIG våfflat håret. ALDRIG, trots att det var superpoppigt när jag var tonåring. Så jag provade på mej, fortsatte på Mittimellan N och avslutade med lilla avundsjuka lillasyster N. Jag dukade upp bordet i köket med trekants smörgåsar, dricka och kex, slängde in de frusma kyckling klubborna i micron och lämnade de två stora hemma för att flytta på min bil. Så hundar och jag med Lilla N lämnade min bil vid festplatsen då kommer gästerna. Jag drog Lilla Ni pulkan hem, lämnade henne och flyttade på Marcelos bil. Det var dagens enda stress moment. Sen rullade de på. Familjen kom först. Pappa, Grace, Farmor, kusiner, farbror mfl. Vi åt, tittade på bilder, skrattade och öppnade paket när nästa gäng började ramla in.
 Kycklingen och pommen låg då i ugnen, korven sjöd på spisen. Första laddningen i diskmaskinen diskades. Nu kom alla mina vänner med sina barn. Favoriten, grannen Alfred kom också med sin mamma. Jag undrade ett par gånger hur hon upplevde kacklet, alla barn i olika åldrar och den energin som genosmyrar ett hus fyllt med människor. Men det är ju det här jag älskar. Det ska vara liv. Det ska vara rörelse. Barnen spelade mycket fotboll och ishockey, lite Wii och Lego Starwars på PS3 hanns det också med mellan lekarna med bilar och trummor.Middag i form av pomme och kycklig, varmkorv med bröd serverades utan några bekymmer innan tårta och paketöppning. Precis när några började fundera på att åka kom nästa laddning barn. Alla kompisarna från dagis. Marcelo kom också hem i den vevan.
Ny laddning med musik, dans, kakor, bullar, tårta och lekar. När sista gästen gått tog Marcelo barnen till soffan och satte på Prinsessan och grodan. Jag städade undan det mesta. Det gick förvånansvärt enkelt. Jag tror vi alla tyckte att dagen var riktigt lyckad. Mina barn somnade med leende på läpparna och själv ska jag ägna nattens timmar till att plugga....

1 kommentar:

Anonym sa...

TACK för inbjudan!
DEt var ett mkt trevligt kalas. Både Alfred o jag var väldigt nöjda över att få komma iväg. Min lilla stolle till unge var stolt över sig själv. På hemvägen sa han " Jag var väldigt modig mamma" "Men jag ville bara leka med dig mamma"
KRAM FRÅN OSS