Translate

lördag 29 januari 2011

Judo



Våra fredagskvällar har inte så mycket fredagsmys, tacos och Let´s dance som andra familjer tycks ha. Våra fredags kvällar består av kast, brottning och svett. Judo står på schemat. Mina barn har inte fått en judo dräkt men många i gruppen har införskaffat en. Trots det är de bland de gladaste barnen på mattan. Några tårar brukar det bli hos de flesta när någon gått för hårt fram men oftast är de ute på mattan igen efter att mamma blåst lite där det gör ont.


Under passet får de träna på 


kordenationen som att krypa, åla på rygg, åla på mage, göra kullerbyttor både framåt och bakåt, de leker kull, ormar, de tränar på att falla framåt, bakåt och åt sidan. Men så kastar de också varandra, brottas och tränar fasthållningar. Mittimellan N är klart yngst, och minst. En kille som är lite äldre är inte mycket längre och tränarna brukar para i hop de två. Min dotter har rätt stor chans att  få ner den killen och när han får ner henne är hon ganska kvick på att ta sej upp igen. Stora N får ut en del av sitt brottningsbehov samtidigt som han inte får sparka och slåss, vilket är hans andra favorit lek. Så småningom ska han få testa karate, men jag tror att det skulle bli tokigt just nu. Så judon är perfekt i det avseendet. Vi föräldrar får också vara med och se. Inte bli utstängda, utfrysta som på så många andra aktiviteter. Nästa vecka ska Lilla N få prova. I gruppen som går tidigare. Då måste jag också vara med. Så då blir det familjeaktivitet, judon på fredagar. Alla får vi ett träningspass innan vi åker hem och spelar fotboll och handboll i vardagsrummet.



Let´s dance och tacosen får vara andras vana. I vår familj är aktivitet ett sätt att umgås. Även om jag ibland kan tänka att alla andra familjer har mycket bättre vanor än oss. Men det är bara i bland.

2 kommentarer:

Neli sa...

Om du/ni är intresserade så har vi en ny karatedress i stl 140. Marcus tränade nästan ett halvår och lagom när vi fått hem dressen vi beställt tröttnade hans kompis så då slutade han... Han använde den 5-6ggr. Vet inte om det är samma dress till judo. Vi gav 595kr för den och den har bara hängt i garderoben sedan dess så får jag 300kr så flyttar den gärna!

annelie sa...

visst har vitrevligt fredagsmys i judohallen