Translate

lördag 20 mars 2010

Vårtecken

Jag ser gungorna!!!!!! Nu har snön sjunkit så pass mycket att gungorna har kommit fram, för bara två dagar sedan syntes de inte alls! Vallen utanför dörren har också märkbart krympt. Snart kommer alla hundbajsar lysa kladdigt bruna mot det vita och jag får gå runt med en påse och plocka upp de jag ser, som jag inte kommit åt när jag sjunkit ner i den djupa snön, medan Bobbo lätt sprungit ovanpå. Det har sina nackdelar att vara tung.

Solen lyser! Idag ska jag ta en vår promenad med alla mina barn. Vi ska titta på allt grus som ligger på vägarna och prata om hur det kommit dit. Vi ska jämföra ismängden nu och för en vecka sedan. Vi ska lukta och försöka känna igen dofter vi inte känt sen innan vintern. Vi ska lyssna på vindens brus och fåglarnas lockrop. Mina barn älskar att lyssna och identifiera ljud. Ett flygplan, en liten fågel, skor mot asfalt osv. Vi ska prata om vad som händer med all snö, vart den tar vägen och vi ska planera vårt lilla växthus och bestämma när det ska bli dags att plantera våra blommor i den.

Jag har inget emot regn så länge den smälter vår snö. Jag längtar efter vårens första fulhet när gräset är blött, platt och sunkigt. Jag gillar de överfulla vägarna som mer eller mindre liknar grusvägar ett par veckor innan gruset samlats upp för att användas nästa år. Jag älskar vårsolen starkt, klara sken som bländar ögonen och jag älskar det faktum att vintern äntligen, äntligen börjar ta slut. På SMHI sa de att våren skulle komma till oss den 25 april. Jag tror inte det har varit minus grader i natt. Sist jag tittade på termometern stod +6.7c så kanske kommer våren på utsatt tid. Eller någon dag senare. Men den är på väg!!!!!

Hoppas vintern blir lika fin nästa säsong igen!

Inga kommentarer: