Translate

fredag 19 mars 2010

Lycka är att vara jag!

Ibland älskar jag i mitt liv så mycket att jag tänker att alla borde vara avundsjuka på mej! Om alla förstod hur bra jag har det, vilket härligt liv jag har skulle nog många häpna.
En dag.
Nästa dag undrar jag varför alla jävligheter drabbar mej. Hur kommer det sej att jag inte lyckas slipa bort de där värsta kanterna som jag fullkomligt avskyr hos mej själv? Men just nu. Just idag kan ni häpna. För nu älskar jag att vara jag!

För många år sedan, innan barnen rasade in i våra liv,hade jag stunder för mej själv som var heliga. Jag låste in mej i min kokong av värme, kände mej trygg, slapp och nöjd. Oftast efter en period av hiskligt mycket jobb eller annat hektiskt i mitt liv. Jag gick inte ur morgonrocken på en hel helg och gjorde jag det så kunde jag och Marcelo gå omkring nakna en hel dag. Det händer inte längre. Jag har fortfarande samma behov att få vara ensam. Själv, utan någon, utan att svara i telefonen eller öppna dörren. Utan att gå ner till affären och handla eller ta en lång promenad. Så ibland blir jag frustrerad. Jag blir som en tekittel som tjuter att vattnet kokar. Tyvärr hjälper det inte och jag och Marcelo har fått försöka hitta andra sätt att få vår dos av själviskhet.

Så idag efter handlingen kom vi hem 2500 kr fattigare och med två sovande barn.
( men snygga skor hittade jag!) De fick sova i sina jackor, själv lade jag mej med Lilla N i soffan och tillslut blundade även mina två små, blå. Dåliga program rullade på TV:n och livet blev sådär himla härligt igen! Nu har vi alla vaknat, maten puttrar i ungen och på spisen. Jag går omkring i myskläder i ful frisyr, hela glasögon och behöver inte överanstränga mej för att få en god måltid i min sömniga kropp. Jag har stängt av alla mammakrav; Jag behöver inte leka med barnen, det räcker att jag bara är här. Jag behöver inte gå ut och gå, Bobbo får roa sej bäst han vill på vår snöiga tomt. Balsam! Det är balsam för själen. Till och med en tre barns mamma kan få ha det riktigt, riktigt skönt en fredag trots att alla barnen är hemma.

Det är så skönt att vara jag!

Inga kommentarer: