Translate

måndag 5 oktober 2009

Safaripark och glass

I dag har jag Stora N med mej i skolan. Han hostar och får inte vara utomhus, vilket kan vara lite höga krav på förskolan när det är så fint väder som idag. Just nu sitter han och spelar barnspel på bolibompawebben medan jag sitter brevid och gör mitt. Han har blivit så stor och har alltid varit så lätt att ta med. När hans systrar inte är med blir han lite lugnare och vi har riktigt, riktigt roligt tillsammans. Igår däremot följde han med sin far så då fick jag lite tjejtid med mina små. vi åkte till safariparken och tittade på pigga djur som var aktiva och stod väldigt nära bilen. Lilla n sov med Mittimellan N var i extas. Dessutom köpte vi tre årskort för nästa år. Två till barnen och ett till mej. Så för nästan 700kr får vi tre gå in så ofta vi vill samt rida kamel, åka karasueller och bada mycket vi bara kan. Dessutom blir det roligare för alla eftersom mina triss-ungar(vi har fått högvinsten) har blivit lite äldre, lite uthålligare och klarar av att göra mer aktiviteter. Mittimellan N var inte glad åt att vara för kort för kamelridning, eller att inte få köra bilarna eller att inte få åkar Delfinexpressen i år. Hon ville med. Höjden av orättvisa var när Stora N fick hoppa i de stora gungorna och inte hon. Men till och med han hade problem för att han var för lätt, så det var inte på tal om att hon skulle få försöka. Men nästa sommar kan hon med. Dessutom kan Lilla N gå då så jag slipper bära det stackars barnet.

Mittimellan N blev så där härlig som bara hon kan vara när storebrossan faktiskt inte var med. Oj vad hon snackade och vad mycket hon hade att berätta. Jag måste ta mer tid med bara henne. Hon måste få glänsa lite mer i vår familj och inte hela tiden överskuggas av vår kompetenta son som kan och vet allt. Hon behöver också få kunna och veta bäst!

Efter Safariparken åkte vi hem til Nettan och Michaela och åt glass. Min dotter var jätte stolt att få visa upp sin fina klänning, att det var bara hon som fick lämna fram paket till födelsedags barnet som fyllde 11 år, och att det var hon som fick den mesta av uppmärksamhetet. Michaela var skitsnygg i i sina nya kläder hon fått av sin släkt. Skitsnygg! av oss fick hon såklart(!) böcker för att främja sin läsning samt ett dataspel som går ut på att träna hund. En liten inspiration kanske för att hon ska börja träna sin egen hund... Jag gillar paket som har ett större syfte. Paket som både är roliga och bra för barnet. Tyvärr blev besöket lite kort eftersom Marcelo ringde och efterlyste mej när han skulle åka till sin innebandyträning.

Natten blev en mardröm. Jag hade ju försökt att äta EN marräng till glassen. det tålde jag INTE. Så nu vet jag det, den hårda vägen!

Inga kommentarer: