Translate

fredag 16 oktober 2009

Åza- snål men ändå fattig.

Idag har vi handlat skor. Herre min skapare vad Stora N:s fötter växer! I augusti hade han storlek 27 nu är han uppe i 29. Sedan var den sedvanliga mathandlingen på Ica Maxi. 2000 pix borta på en fredag. Hur sjutton har folk råd att gå ut och festa bort 2000 en helg? Det är ju mat i en vecka lite drygt! Jag älskar hösten, färgerna och den kyligare luften men det jag inte uppskattar lika mycket är just alla pengar man måste lägga ut på kläder och skor som man sedan ändå bara suckar över. För när de blir smutsiga blir de ett tvättberg och när man äntligen fått allt klart ska man hänga in skiten. När det väl hänger inne tittar man i garderoben och undrar varför man aldrig har några kläder.

Jag hatar verkligen att göra av med pengar. Jag gillar ibland det jag gör av det på, som god mat, ny jacka eller skor, men jag känner mej som en pensionär som ujar mej över priserna. Idag blev jag rakt ut sagt förbannad. För några veckor sedan var det stor kampanj att de sänkte priserna på MASSOR av varor. Tex kostade då glutenfri spagetti 500g 20.95, sänkt med en krona alltså. Men idag har de höjt ett halv kilo pasta till 22.90! 23 spänn för lite spagetti! HUTLÖST. Samma sak när jag köpte skor idag. För en gång skull tänkte jag att jag inte bara ska knalla runt i blöta jumpa skor till halva december men vet ni vad skor kostar? Jag blundade och vägrade ta in priset i mitt huvud. 345kr för ETT par skor. ETT. Alla argument om dåligt betalda arbetare bet inte på mej. Barnarbete, hutlösa arbetsvillkor och allt annat jag föder när jag väljer att köpa billigt det får mej ändå inte att tycka att det är ok att betala mer än 300 kr för att par skor, Jag tycker det är dyrt. Jätte dyrt. Hur ska jag våga förstöra skorna nu? Kan man gå ute med dem? Ska vi slå vad om att jag kommer att frysa i dem?

Det vore väl en sak om det bara var en sak jag skulle köpa, men när vi har tre barn och är två vuxna i hushållet så blir det mycket pengar varje gång det är dags för nya inköp med höst och vinter jackor, nya kläder och skor.

Jag bävar för vilken moralist jag kommer att vara som tonårs förälder. Stackars barn! Ännu ett argument till att inte skaffa fler!

Snart är det dags för en tripp till Ullared....

1 kommentar:

Totte sa...

Haha... Vänta bara tills det ska vara julklappar till alla barnen och till gubben... Ha det bra...