Translate

tisdag 10 januari 2012

v.3 2012

Ännu en vecka har gått i gottegrisets tecken. Mellersta barnet har fyllt år och ja, jag har tagit både en kaka och ...fem. I går upptäckte jag dock något intressant om mej själv. Jag är inte bara i behov av att äta just det jag vill ha när jag vill ha det. Jag är i behov att äta mat med rätt textur. I går när jag kom hem och skulle slänga i mej nåt innan jag skulle ut med hundarna åt jag två skivor av honungsmelon ( jag gillar inte det) och tyckte det var himmelskt gott! Sen ville jag ha ett kex. Jag tog ett. Varnade mej själv, NYA VANOR för böveln! Och bytte kexet mot två knäckemackor. De var också så där härligt knastriga och riviga som jag var ute efter. I bland kan jag vilja äta äpplen som är mjuka och ibland krispiga. Alltså köper jag olika sorter efter vad kroppen vill ha för textur inte vad jag normalt tycker om. Så för att hjälpa mej själv kan jag leta rätt på mat i butiken som tillfredsställer det behovet, så att jag inte faller dit så lätt när suget blir för stort! Varje dag ska man lära sej nåt nytt!


Jag tycker vecka som helhet gått bra. Inte jättebra. Jag har rört lite mindre på mej än 
Jag rund och go- fortfarande

vanligt men har också känt en stor trötthet som sagt att jag borde ta tillvara ledigheten. Så jag gjorde något halvdant. Resultatet är inte strålande. Men jag tänker att så länge det går åt rätt håll är det bra. Små, små steg blir efter ett tag stort kliv. Jag ser med spänning framemot när jag gått ner sisådär 4 kg. Det är ungefär den spännvidden jag har att kunna kontrollera vikten innan det sätter tvärstopp. Men än är det länge kvar till 4kg!

Resultat v 3
Vikt: - 0.3kg
Fett: - 0.2%
Träning; Mest långa promenader, lite Wii och lek med barnen.
Nöjdhetsindex: 4 - nej jag är inte riktigt nöjd.
Må-bra-index: 6: Jag har mått bättre denna vecka, inte hostat lika mycket men varit väldigt trött.

2 kommentarer:

johanranstam sa...

Hej Åsa

Jag behöver komma i kontakt med dig angående lanseringen av en ny app. Hittar inga kontaktuppgifter på din blogg - har du möjlighet att ringa eller maila mig?

Johan Ranstam
0709-586186
johan.ranstam@undermarken.se
www.undermarken.se

Neli sa...

fasen så bra! Alla sätt är bra utom de dåliga jue. Jag har börjat utforska möjligheten att helt enkelt gå ner i vikt av att tugga maten bättre... låter knäppt men det var något Anna Skipper sa i ett program och jag märker skillnad på att jag blir mätt på mindre mat och magen funkar mkt bättre. Alla naturligt smala jag känner och har frågat säger att de äter långsamt och tuggar väl... Så hoppas jag att kroppen slutar jävlas snart så jag kan börja röra på mig mer så kanske jag oxå kan se små kliv neråt på vågen! Det tog tid att gå upp så då får det ta tid att gå ner... Jag hejar på dig så kan du heja på mig!!