Translate

onsdag 4 januari 2012

Tävlingssäsong 2011




 Jag var inne på en kompis blogg. Där hade hon kollat igenom resultaten för sitt tävlande under året. Så jag kunde inte låta bli och göra det samma. Det var Bobbos första tävlingsår på länge. Vi har ju sparsamt tävlat inofficiellt i några år. Barnen har tagit sin tid. Så det var i år Bobbo hade sin chans. Vi startade officiellt tio gånger i agility och sex gånger i freestyle. Utöver det var det ett par inofficiella agilitytävlingar som jag inte riktigt minns resultaten på. Det var både ris och ros under säsongen. Men med tanke på hur fort det kan gå fel i agilityn så är jag inte alltför missnöjd med att "bara" fått med mej 5 fel i över hälften av våra starter. Vi har inga 10, 15 eller 20 felare, och det är positivt. Hur den kommande sommaren ser ut får vi se. Det får Bobbo bestämma. Barnen ska få tävla honom en  del, båda mina två största. Jag startar officiellt med honom så mycket som jag känner att han vill. I år är det däremot Plutos somamr. Det är han som ska ut på banorna och skaffa sej lite rutin. Han är oerhört omogen och klumpig i kroppen, så jag räknar inte med lysande resultat. Hans sommar är nog 2013 eller 2014. Men han behöver komma ut och mogna på sej lite. Bobbo får hänga på och ha kul så länge hans kropp orkar. Jag tar inte längre för givet att han ska orka hålla det tempo jag önskar. Han har ju trots allt fyllt 9 år och medelivslängden på en tollare är 10. Inte för att jag tror att han vill pensioneras än. Om jag ska vara ärlig tror jag nog han kan tävlas både i år och nästa år. Jag måste dock medge att det är skönt att jag har en annan hund att lägga fokus på i är, så att trycket minskar för Bobbo!




Pluto startades också på skoj i år.Vi tränade en del agility och gjorde en inofficiell start med diskning som resulta. Officiellt var det bara i freestyle som han debuterade. Som sagt, han är lite omogen och klumpig.... Hade vi inte haft en dansk domare som dömer lite annorlunda mot svenska (diskning när han luktade mot min handskbeklädda hand under vårt program) så hade han fått tre diplompoäng och också fått diplom i freestyle klass 1. Men jag deppar inte. Han presterade mer än vad jag trodde han skulle. Så förra årets säsong är jag nöjd med. Nu ser jag framemot att gå lite kurser och utveckla både mej och Pluto en del. Sedan tar vi oss an årets säsong. Målet är att tävla i agility, freestyle och lydnad. Men då måste vi träna lite mer....


Bobbos tävlingssäsong 2011
Agility och hopp:
10 starter
0 fel: 2   varav        vinst 1
5 fel: 6
diskad: 2
pinnar: 2st
Freestyle och HTM
6 starter
Diplompoäng: 5 starter
Freestylediplom klass 1




Plutos tävlingssäsong 2011
Freestyle
3 starter
Diplompoäng: 2
Diskad: 1












Huvudsaken är trots allt att vi har en rolig vardag tillsammans, jag och mina jyckar. Det är ju i det dagliga som vi njuter mest av varandra!

Inga kommentarer: