Translate

fredag 30 juli 2010

Tävling


I absolut sista minuten bestämde vi oss för att åka ner till Catharinas agility center för att ställa upp i två agility lopp. Med ren och skär panik monterades barnstolar i lånad bil, tre påsar godis slängdes ihop och fyra stolar slängdes in i Timmys bil innan vi raceade iväg. Som sista ekipage anmälde vi oss till två klasser, sekunden senare var det banvandring. Stora N hann gå ett varv runt agilityplan innan det var dags för honom att tävla för första gången. Bobbo ville till en början inte lyssna på sin lillebror, utan vände sej mot mej. Men när jag gav Stora N en korvbit i handen och sprang av plan igen så var det full fart. Stora N sprang allt vad han orkade och kom ihåg hela banan, hann vinka till sina systrar och styrde sin storebror alldeles strålande. Tyvärr blev det ett litet fel mitt i banan och Bobbo tog hindret från fel håll, men vilket lopp de gjorde grabbarna! Vilket lopp. Gratulationerna strömmade in. Stora N strålade som en sol och annonserade att han var jätte stolt över sej själv, trots att de blev diskade. Eftersom bara en i klassen klarade banan så kom mina grabbar tvåa och fick pris. Delad andra plats med alla andra som blev diskade, men pris och tvåa var dem! Innan sängdags, några timmar senare, lyste ögonen på Stora N och hela kroppen spritte i spänning. - Det är så spännande mamma! upprepade han gång på gång. Han var så lycklig och ser nu fram emot sin nästa tävling. Jag har lovat att han ska få ställa upp i ett lopp till under kanal 1;an, tre tävlingar under tre torsdagar i augusti, innan han får vänta tills nästa år på att tävla igen.

Vi var blöta, vårt tält har ju inte kommit än. Vi efteranmälde oss till sista hoppklassen och blev ute längre än väntat i regnet. Bobbo började halta, men han och jag vann en klass, på tio fel (två hinder fel) och diskade oss i en annan klass. Lilla N kissade på sej två gånger inne i regnbyxorna. Trots det är jag glad över att vi tog beslutet att åka iväg.

Nu ska vi kurera Bobbo ett par dagar, förhoppningsvis är det inte så allvarligt. Tiden till att värma upp var inte direkt jättelång och han blev kall i regnet men han gjorde sitt bästa och jag vet exakt vad jag behöver träna på. När han blir bättre såklart. Tills dess får han fira med allt hundgodis som han vann!

Inga kommentarer: