Translate

lördag 4 maj 2013

Terapi träning KATT

Bara för att jag skrev om hundarna igår så hände det saker idag med som är värda att berätta. Så här kommer ett hundinlägg till.


I går kväll hade Pluto någonting i munnen som han lekte med. Först trodde jag det var en stor barkbit eller en del av en söndertuggad boll men efter ett tag så det ut som en tofs med hår stack ur mungipan. Jag gick fram för att kolla vad det var men snabb som attan svalde han det. Lite halvpanik fick jag, hoppades att det inte var något som skulle fastna i tarmen, men nånstans oroade jag mej mer för om det var en ekorresvans, hur mycket skulle han då spy under natten? Men inga spyor kom och jag tänkte inte mer på det. I morse turades hundarna om att leka med nåt träaktigt. Jag satt i telefonen och tittade på dem. Men så kom en ond aning upp och jag gick och tittade vad det var. 
Död ekorre, nya leksaken. Bläää!
Jo en död ekorre...... Bobbo har rullat sej i en död ekorre! Pluto åt nog en svans igår. BLÄÄÄÄÄ så äckligt. De har haft det där döda djuret i sin mun och så kommer de till mej och ser glada ut. Jag fixar inte döda djur. USCH!!!!!!

Grannen har skaffat kattungar. De börjar bli stora men inte riktigt smarta.... De tycker vår tomt är härlig och fin. Vi har inga staket. ÄN! Tjejerna är ju glada över att få besök varje dag, jag väntar på att katt eller vår hund ska få tokrycket och springa och bli påkörda. I dag utmanade den ena katten verkligen ödet och kom och åbäkade sej så mycket framför Bobbo så att han skakade i hela kroppen. En halv hink med godis gick åt, för jisses vad jag belönade hundarna. Bobbo 
har ju lite kattmani. Han älskar när de springer. Han älskar att jaga katt. Jag undrar om det inte blivit hans favoritsysselsättning faktiskt. Det rankas högt iallafall! Men han jagade inte katt idag och han fick godis. Pluto är nyfiken och vill gärna gå fram men jag stoppar honom också. Vill inte att han ska få smak på döda pälsdjur och få lustiga idéer att kattsvansar smakar lika bra som ekorresvansar.... Godis, godis, godis. 
I ett obevakat ögonblick möttes Bobbo och katt. På riktigt möttes. Katten strök sej mot en skakande Bobbo som var så spänd att jag trodde han skulle explodera. Men han nosade katten i rumpan och kom på inkallning! Godiset måste vara gott!!!! 
Jag är dunderstolt över mina killar. Om vi fortsätter träna så kanske, kanske Bobbo inte har sån kattmani längre? Kanske? Springer katten är det klart att han springer. Inte visste jag att vi skulle börja kattterapi på min 10½åriga lurvson. Men det gick ju bra idag!

Inga kommentarer: