Translate

söndag 5 maj 2013

En söndag närmare sommaren

Hundarna vilar, köttet på grillning, grabbarna mekar.
En söndag närmare sommaren. Jag sitter på altanen med datorn i knät. Solen är på väg ner, jag grillar lite kött, männen i familjen mekar med bilarna i garaget, hundarna leker, barnen leker. Just nu är jag så nära paradiset jag kan komma. Just nu lever jag på toppen av mina önskningar. Just nu, i den här stunden. Här  och nu.


Pluto och Rut, riktiga garagehundar!
Det har inte varit lätt för mej att bygga mina drömmar. Mina drömmar tog liksom slut tidigt i livet och när jag väl kunde bygga upp dem raserade jag allting för mej själv. Jag har mönster som stoppar och förstör. Det är dessa mönster jag nu ska försöka ändra på, från en vinkel jag aldrig förut provat. Men på vägen har jag steg för steg tagit mej framåt och hamnat närmare mitt paradis. Jag känner riktig genuin lycka dagar som dessa, när det kommer och går massor av människor i vårt hus, när altandörrarna är öppna och barn och hundar springer fritt. Vilket liv jag kan erbjuda dem! Det är jag stolt över. Jag och Marcelo har skapat det här. Vi har så mycket stämning, kärlek och gemenskap i vårt liv. Det kanske inte är varje dag jag känner av det, men idag gör jag det.


Cirkusträning
Stora N har idag sjungit i en liten musikal i kyrkan, Mittimellan N har tränat på sitt cirkusnummer och vi har gått igenom hennes talövningar. Pappa och hans fru var här och firade barnen, de fick gungor, kläder och leksaker. Vi har ätit glass, myst med knäckebröd, sovit middag. 
Plugg till tenta i morg
Jag har hunnit plugga. Marco är här och Andreas. Patte har sovit hos oss och grannen tittade förbi. Några kompisar till Marcelo fick fart på hundarna och jag har pluggat till tentan i morgon. Kanske borde jag ha 
Smutsiga fönster. Vad gör det?
tvättat fönstren, men jag ville hellre läsa för min dotter. Och kanske borde jag ha tvättat, men jag föredrog att umgås med Petra en stund. Jag har haft en skön söndag i solen och lite blåst. Ett steg närmare sommaren. I vårt lilla paradis.

Nya gungställningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med. Vilken underbar dag det har varit. Solen läker! Vi satt och spanade ner på fina gungställningen! Vi skulle precis gå ner och prata lite med dig och barnen och Abbe började kräkas.... Ja du blir ännu lite mer vab nästa vecka. Men snart snart är det Sommar!! Stor Stor Kram från röda huset i bakgrunden. din personliga stalker... :)

Linda sa...

Vilken härlig inställning du har Åsa fortsätt med den!! dina barn kan vara glada som har en mamma som ägnar så mycket tid och engagemang åt dem! Fler mammor skulle vara som dig, då skulle flera barn må bättre och bli trygga människor!!!