Translate

onsdag 15 maj 2013

Mitt dagliga bröd kommer bli dyrt....

Jag har blivit arbetslös.

Inte än, men snart. Vilket var väntat. Anställningskontraktet var skrivet till den 19juni och det är den dag som jag kommer sluta. Nu har även chefen bekräftat att det inte blir någon fortsättning. Fast hon har öppnat för en ny anställning i augusti, så jag vet inte. Vi har för många elever som försvinner och för få elever som kommer till hösten. Nån måste bort, och det blir jag. Så på mina 2½år som yrkesverksam lärare så kommer jag återigen byta jobb. Efter ett skönt sommarlov såklart. Tre skolor har jag varit på och det är först nu jag börjar känna att jag skulle vilja stanna kvar längre än ett år på en skola. Alltså att jag verkligen vill vara med tre år och utveckla mina elever. Det vore fantastiskt att se vad långsiktighet skulle innebära för språkkunskaperna. Men det får jag inte veta än. Kanske nästa jobb? För redan nu har jag sökt en del jobb. 

Egentligen gillar jag att söka jobb. Det är liksom som att bli förälskad om och om igen. Pirret i magen, nervositet, kasten mellan hopp och förtvivlan... allt det där som andra får uppleva när de förälskar sej på nytt i någon ny. Jag är  visserligen hejdundrande kär i Marcelo, men det där nya nervositeten får jag inte uppleva, osäkerheten, och det vill jag heller inte. Jag föredrar pirret i magen men med säkerhet när det kommer till kärlek. Men det är lite häftigt att få uppleva det när man söker jobb. Däremot börjar nu den känslan att delas med en önskan att få vara kvar på ett och samma ställe. Svärdet är tveeggat. Vad som har varit lite jobbigt i ansökningarna tidigare är just det faktum att jag inte varit riktigt klar med min utbildning. Men nu, efter 2år, äntligen har det blivit infört, betyget på uppsatsen, och jag väntar på att få själva diplomet på min lärarexamen. Jag är helt klar, när det gäller den biten. Däremot har jag några kurser kvar när det gäller spanskan. Så mitt pluggande för att få legitimation i spanskan fortgår ju. Men skillnaden när jag söker jobb nu är att jag faktiskt är helt klar, klar. KLAR! Och det gör att en tillsvidare tjänst ligger lite närmare.

Att vänta på att få svar på ansökningarna är det värre med. Mitt tålamod är noll när det gäller den biten. Vill veta NU! Men de första svaren börjar nog trilla in i slutet av nästa vecka. Jag kommer gå som på nålar. Och såklart hoppas jag mer på vissa av tjänsterna än andra. Det vore toppen att få jobb där! Håller nu tummarna och tårna och önskar hett och tyst att det ska gå vägen.

Inga kommentarer: