Translate

söndag 30 september 2012

VI GJORDE DET!

Måndagstränng
Idag tävlade jag Pluto i lydnads 2:an för första gången. För att du verkligen ska förstå hur jag känner för vår prestation, och det här är riktigt ärligt, så var mina tankar innan tävlingen att vi inte hade där att göra. Jag skämdes för att jag anmält oss. Hela tiden försökte jag släta över, ursäkta mej för att vi skulle ställa upp. Det bästa vore om vi strök oss för det är ju bara pinsamt att tävla i en gren där vi inte hör hemma. Men jag visste också att jag verkligen behövde det för att fortsätta utvecklas. Annars skulle vi stanna upp om inte drivkraften för tävlingen skulle ligga där. Men jag skämdes. På riktigt. Kunde inte riktigt stå för våra brister.

I dag var det bara att åka dit. Inga som var med och tittade. Jag kunde få skämmas ifred. Det var inte så många som startade så det var en rätt liten tävling. Bibbi, en träningskompis från måndagarna var också anmäld i samma klass. Men jag höll mej lite för mej själv och försökte komma på bra ursäkter som jag kunde dra när jag nästa måndag tränade med gänget igen. Det första jag lade märke till var att gräsmattan var helt vattensjuk. Pluto vägrade 
lägga sej. Han har inte reagerat på vätan förut, nu var det som att backa 7 månader bakåt i tiden. Han ville inte lägga sej.... Men på ren lydnad gjorde han det tillslut. Inte en fena rörde han under hela platsen så där fick vi vår första 10:a. Fast det visste jag inte då. Istället trodde jag att det skulle bli 8 eller så eftersom jag var tvungen att göra dubbelkommando när han skulle lägga sej.

Uppvärmningen gick åt skogen. Men jag gjorde som Ingela sagt. körde inkallning, rutan, inkallning, rutan. Vattnet stod oss upp till fotknölarna. Pluto uppskattade inte alls att vara där. Belöningsbollen slängde jag ut i skogen. Pluto vägrade bajsa. Det gjorde mej livrädd. Pluto kan nämligen sätta sej mitt i ett steg och bajsa världens hög. När det var dags för oss gick jag in utan prestationskrav med tanken att vi skulle ha roligt. Och det hade vi faktiskt. Pluto satte inte ner rumpan på alla ställen. Apporteringen gick perfekt tills det var dags för ingången som blev katastrofal och gav vårt sämsta betyg för dagen. I fjärret, momentet jag hoppades på att Gud skulle hjälpa oss att inte nolla, valde jag att direkt göra ett dubbelkomando på. Får han bara till första bytet från sitt till ligg så brukar han göra resten också. Roligast av alla moment var rutan. Han kunde inte den för en vecka sedan. I dag fick han maximala 10 poäng för den!!!!! Helt otroligt! Jag kunde inte tro att det var sant. 

Vi kom 3:a och fick pokal!
Summan av kardemumman är att Pluto på den vattensjuka planen gjorde saker han inte brukar göra, alltid gällde det sitt och ligg momenten. Alla poäng som drogs ner har fått kommentaren dubbelkommando. Men vi klarade det. Vi presterade och jag var så oerhört stolt. I slutänden kom vi trea med 169 poäng. Vi är nu uppflyttade till klass 3. Vi fick vårt pris och på vägen hem satt jag och log hela vägen och åke fel tre gånger för att tankarna var kvar på vår fantastiska prestation.

Jippi vad bra vi är!

5 kommentarer:

Siriosmilla sa...

Grattis!

Tessan Eklund sa...

Gudars va kul. Stort grattis!!!

Linda, Inez, Drömma sa...

:) Grattis!

Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva sa...

Gud vad roligt! Grattis!

Maria sa...

Vad roligt att det gick så bra. Grattis!