Translate

tisdag 18 september 2012

Hundtrötta

Pluto är helt slut. Han behöver en vilodag. I dag fick Lilla N träna Pluto medan de två stora spelade fotboll. Först körde hon konster, lite snurra, gå runt, vacker tass och sådär. Sedan blev det lydnad med sitt, ligg stanna kvar och apport av boll. Som avslutning körde hon en blandning mellan sök och enkel markeringar där Pluto letade boll i ett enormt dike. Jag tog över och körde ett lydnadspass. Pluto var helt färdig. Slarvade med rörelserna, satte sej inte ordentligt i friaföljet. Ändå var känslan ganska bra. Kanske beror det på 
att han fixade fjärrdirrigeringen bättre än vad han någonsin gjort. Gör han så här kanske vi kan få en 5;a på tävlingen! Så ni förstår att mina krav är inte alltför höga...... (10 är max) . När vi kom hem lade han sej i sin säng och har inte lyft på huvudet sen dess. I morgon kommer han få sova så mycket han vill!

Bobbo struttar också runt här hemma. Jag vet inte om det har hänt nåt när jag inte var hemma eller om det är träningsvärk från i söndags. Det känns skönt att beslutet är taget att inte tävla honom mer. Nu kan han få göra roliga saker utan att pressas. Hittintills har väl inte hans pensionärstid varit det roligaste. Sjuka barn varvat med jobb brukar inte vara den bästa kombon med långpromenader och härliga skogsrundor. Men det kommer. Den lilla tid jag har i morgon ska jag helt ägna åt Bobbo. Då blir det en tur till skogen och lite apportering. Bara han och jag.

Inga kommentarer: