Translate

måndag 10 september 2012

Bobbo vann!

Vår sista freestyletävling. Bobbos sista start i sporten vi båda älskar så mycket. Jag var nervös. Men hade inga förväntningar. Inte en enda gång har vi kört vårt nummer de senaste veckorna. Jag tog samma klass 1nummer som vi hade i början. Enda skillnaden var början då vi startade på avstånd. Bara för att det var klass2. Jag belönade inte uppvärmningen. Hans värsta energipåslag var dränerat på morgonen. Vi gick in och vi hade kul. Flera 

gånger under själva tävlingsprogrammet berättade jag för honom hur mycket jag älskar honom, hur fantastisk han är. Och han stressade. Och han lät. Och han var inte stabil i rörelserna. 
Men vad gjorde det? Vi var där, på samma plan som vi debuterade på för några år sedan. Cirkeln var sluten. Tonerna dog ut. Vi var klara. Tårarna kom. Jag grät när vi lämnade planen. Jag grät när vi gosade på slutet. Jag trodde inte inte poängen skulle räcka så långt. Jag hann se så många duktiga ekipage innan jag startade. Men Bobbo och jag hade kul. Det var det vi var där för.



När Maggan sedan kom och berättade att poängen räckte för uppflytt började både hon och jag gråta. Bobbo har gått vidare till klass 3. Det var nåt jag drömde om innan alla hans hälsoproblem började, innan han gick upp i stress.... innan jag tog beslutet att det räcker nu. Men vi klarade det. Bobbo höll ihop. När det väl var dags för prisutdelning 
visade det sej att vi vann. Vi vann! Bobbo vann! Han vann sin sista tävling och hade fina poäng. Vi får avsluta med flaggan i topp! En sista tävling väntar nästa vecka då vi startar i agility. Hans sista officiella tävling. Underbara, sköna hund! Jag är så glad!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis till Bobbo och dig. Vilket härligt avslut.

Linda, Inez, Drömma sa...

Åh Vad roligt Åza! Grattis!
Ja cirkeln blev verkligen sluten, vilket bevisar att du tänkt rätt!
kram

Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva sa...

Vilket avslut! Grattis! <3

Linda sa...

Grattis Bobbo och Åsa!! Vilket härligt avslut på eran tävlings karriär!!