Translate

söndag 16 september 2012

.....och ett nytt börjar


När Bobbo avslutade sin tävlingskarriär så tog Pluto sina första steg i sin. Det kändes bra att debutera Pluto på samma plan som jag debuterade med Bobbo. Att Bobbo liksom fick lämna över stafettpinnen till den nya hunden. Pluto var rätt trött när vi ställde oss på startlinjen. Han hade fått kört ett ganska tufft apportering- och sökslag på morgonen. Sedan hade vi värmt upp riktigt mycket på hinder innan agilityklassen. Planen var att han skulle vara långsam och lyhörd istället för helvild och vimsig.  Det lyckades. För han gick långsamt för att vara han och det 
gjorde också att han tog hinder efter hinder utan att göra fel. På det tredje sista hindret kom dock felen. Han tappade koncentrationen och ville till externbelöningen. Det slutade med tre vägringar och diskning. Men jag var ändå supernöjd! Han hoppar inga kontaktfält och han börjar fixa handling. Jag är superglad!

Under hoppklassen var han mycket mer dämpad. Delvis för att han var ännu tröttare men också för att hundarna rök ihop och Pluto fick ett rejält sår på näsan. Även om det var ett lite mindre gräl påverkas ändå hundarna och det märktes. Jag fick peppa Pluto som sjutton för att få lite go i honom. Sedan kom jag lite sent i tunneln och per automatik gjorde jag ett blindbyte, vilket Pluto aldrig varit med om och blev lite förvånad. Jag fick kalla in honom inför slalomen och domaren dömde vägring. Efter slalomen var det lite kort ansats och en kraftig  vänstersväng så vägen var inte helt enkel, Pluto fick för kort ansats och brakade rakt igenom långhoppet. Men det slutade med 10 fel. Målet var att inte diska sej och det gjorde han inte. Den där riktiga glädjen hade han inte och det förtog lite av glädjen. Men jag är jättestolt över vår första tävling. Vad jag också blev glad över är att det kom fram så många efteråt och sa att de tyckte att han går bra, att min Pluto-boy ser fin ut på banan. Det värmer. För ...... jag vet inte han kan ju liksom ingenting... jag är fortfarande lite fast i den tanken. Men nu har det första kapitlet i hans agilitybok skrivits, men långt ifrån hans sista!

Inga kommentarer: