Translate

måndag 16 juli 2012

Träning

I går blev det inte som jag planerat. Jag kom visserligen ut på en längre promenad med hundarna efter att vi ätit frukost vid elva. Och det gick bra. Hundarna skötte 
sej, magen ballade ur två gånger så jag fick sätta mej och vänta ut anfallen. Men hundarna väntade så tålmodigt på mej så det gjorde ingenting. Men jag kom av mej i tempot. Tanken var sedan att jag skulle hinna att träna. Men promenaden och glassätandet inne i Söderköping med familjen tog  längre tid än beräknat, passet började sex och vi lämnade Söderköping tio i. Så istället beslutade jag mej för att ta barn och hundar till spåret hemma i byggden och testa det. Mittimellan N stannade hemma men vi andra drog iväg. Att springa med mina barn och hundar är....... jag skulle inte sträcka mej så långt som att säga roligt......men lite skönt kanske. Lilla N hade mer energi än mej och jag tror jag var tröttast i familjen när vi väl kom fram efter att ha tröskat oss igenom 2.5km. Vi sprang i intervaller, men jag tycker ändå att det är imponerande för en 4-åring!


Efteråt drog vi till agilityplan och tränade. Bobbo gick som en klocka. Han flög fram, var smidig och blev inte påverkad överhuvudtaget. Det är så underbart att se att kroppen hans är så mycket bättre. 
Pluto fick sej också en ordentlig genomkörare. Bakombytena funkade inte nåt vidare i vissa kombinationer men jätte bra i andra. Vi tränade staket, ett av de moment han hade väldigt svårt för under Aller kursen. Men nu tycktes han ha greppat konceptet. Han hade heller inga problem med däcket. Nu är det mest träning, repetitioner han behöver för att bli säkrare. I september är det tänkt att han ska starta sin första officiella tävling. Målet är att ha roligt tillsammans. Med Bobbo är det som vanligt att vi satsar på att gå runt felfria. Men vi får se. Han går ju ur slalomen då och då. Jag ahr fått för mej att det beror på ryggen, så jag låter bli att träna slalom. Bobbo får tävla för att han älskar 
sin agiliy. Pluto älskar också agilityn. Vilken tur jag har som två så fina hundar som älskar att hålla på med samma saker som jag gör!


PS: för att få några bilder (med lilla ostabila kameran som tar suddiga bilder så fort något rör sej suck) på hundarna och hindren fick Lilla N köra Pluto på slutet. Jisses vad hon är duktig! Och Pluto lyssnade och lydde perfekt. Vad månne det bli av henne så småningom?

Så även om det inte blev en powerwalk i går morse. Det blev inget pass på gymmet eller lydnad eller freestyle,men väl en tur i löpspåret, en längre promenad på 90minuter och en bra genomkörare på agilityplan. Så även om det inte blev som jag tänkt mej så blev det en del träning för mej ändå. Och  jag mår riktigt bra i det!

Inga kommentarer: