Translate

måndag 30 juli 2012

Aj jag har ont!

VARNING!  DETTA ÄR ETT GNÄLLIGT INLÄGG SOM ÄR FULL AV SJÄLVÖMKAN, BESKRIVNING AV SMÄRTOR OCH KVINNLIGA PROBLEM. DET FINNS INGA VETTIGA TANKAR ELLER SMARTA SLUTSATSER. DETTA INLÄGG ÄR FÖR ATT SKRIBENTEN SKA FÅ KRÄKA AV SEJ LITE OCH GE PLATS FÖR POSITIVARE TANKAR. DU BLIR INTE GLAD ÖVER ATT LÄSA DETTA!


I dag vill jag gnälla lite. Ryggen gör ont, det stör mej. Det stör mej oerhört. Visserligen har det där "smärtbandet" från höft till höft släppt nu när jag sovit i soffan 3 nätter och spelat Wii frekvent. Men det är jobbigt att gå, att sitta och att bära. Det är inte så illa att jag inte kan göra allting, men att göra allting gör ont. Jag är trött på smärta idag! Det värker i min nacke. Och det är ju därifrån ryggproblem kommer... för att inte tala om rumpan. Varje gång jag tar ett steg känns det som nån sticker in en eller två knivar i skinkan. Gör jag ingenting har jag en molande värk i rumpestumpen. Napprapaten säger att jag måste gå regelbundet och få loss låsningen som sitter kvar sen förra året. Inte komma sporadiskt var fjärde månad. Men jag blir ju bra efter ha varit där och då tänker jag inte på det.... nu längtar jag till min nästa tid i slutet av augusti.


Fötterna bråkar. Både hälarna och vristerna gör ont. Jag blir stel och måste tänka mej för när jag suttit en stund. Då stapplar jag runt i några minuter innan vristerna är mjuka nog att användas. Vet ni hur många gånger man sitter på en dag? Jag märker det nu, kan jag säga! Men hälarna... de slutar aldrig göra ont! BAJS!


Magen svullnar upp nästan varje dag. Kanske beror det på att jag slarvar med maten, eller så är inflammationen i tjocktarmen tillbaka. Än så länge är det onda helt kontrollerbart men grymt irriterande.


Mina händer som fungerat så bra är åter kajko. De domnar bort och blir helt obrukbara tex när jag skriver på ett tangentbord. Det är inte en behaglig känsla och det försvinner inte när jag använder skenorna.


Som vanligt löper hormonerna amok i kroppen. Min kroppstemperatur pendlar mellan att jag svettas för ingenting till att jag fryser. Jag känner irritationen växa till att jag blir på bra humör. Det tydligaste riktmärket att det bråkar är mensen som återkommer med fem dagars mellanrum och varar mellan fyra dagar och två veckor. Min hunger är svår att kontrollera. Har periodvis svårt att äta för att sedan drabbas av salladsdille och det går över i sötsug till att funka som vanligt. Jag försöker hålla mitt intag på en bra nivå, men visst överäter jag ibland och äter för lite ibland.

Idag känner jag mej trött på hela skiten. Vill bara vara som de flesta andra. Ha lite småkrämpor som glöms bort under dagen. Jag är trött på att ha ont. I dag lite extra. Att leva med de sjukdomar jag har räcker tycker jag. De är grus i maskineriet varje dag. Men att på det ha extra smärta i rörelseapparaten....BLÄÄÄÄ. BLÄÄÄÄÄ säger jag. BLÄ BLÄBLÄ BLÄ BLÄ! I dag blir det Wii, lite promenader och planträning för hundarna. Sedan ska jag ligga och sura, glo på OS och låta mej själv ha en pissdag. Låta mej själv läka lite. Sen hoppas jag att jag har nya krafter i morgon.

Inga kommentarer: