Translate

torsdag 19 juli 2012

Rut


I går kom hon hem till oss. Stora Rut. En hund. En rottweilwer. Lite skraltig i bakvagnen men med massor av energi. Att simma är inte hennes grej, men hon älskade att vara i vattnet och hoppade runt som tokig! 


I går fick hon testa på agility på låga höjder. Det gick förvånansvärt snabbt för henne att fatta.Lite frolic var allt som behövdes för att motivera henne. Oj vad motiverad hon var! Som en liten valp gjorde hon allt i sin makt för en liten mini frolic. Hon fixade balansen och däcket var inga som helst problem! För några år sedan, när Rut gästspelade hos oss, lärde jag henne att ta tre hinder i rad. Och det verkar som hon hade lätt för att ta fram den kunskapen. Men som den tunga rottis hon är så orkade hon inte så länge. När vi väl om hem vid halv tio tiden så gick vi en promenad och hon flöt fram med svansen högt mot skyn. Hon dansade fram och såg så lycklig ut. Min lilla flock. Pluto visar stor undergivelse, Lilla N styrde den stora svarta Rut med kopplet. Bobbo, artig som alltid frågade om han fick gå om Rut eftersom han var lös och inte hon. Det gick hon nådigt med på. 


Tidigare, vid sjön kom Otto lös. Otto är en stor, och då menar jag gigantisk, flat hane, Bobbo var som väl hemma, och med en rasande Rut i koppel försökte jag bara få Pluto bort ur Ottos synfält. Otto var vild av glädje och ville leka, men Rut ställde sej mellan Pluto och Otto. Varje försök från Ottos sida att forcera framåt ledde till att Rut antingen stötte på typiskt rottis vis eller att hon lade sitt tunga huvud över hans manke och morrade och vid två tillfällen nöp hon till honom när han inte gav sej. Så Rut är en madamme som man inte sätter sej på i första taget. Så Bobbo ber artigt, Rut lät honom nådigt passera och så var det med den saken. Mmmm, finemang! Ordning och reda i flocken.


För er som följer bloggen vet att Rut sover hos oss när lillmatte tävlar. Och nu är hon iväg på ungdoms SM. Jag har inte skaffat en tredje hund av den stora modisorten. Rut ska få komma hem till sin matte på söndag. Innan dess ska hon få prova på lite freestyle i morgon. Sedan blir det massor av annat hundskoj. Kanske ett sökslag eller två. En tur i skogen några powerwalks.... Jag satsar på att hon ska sova i två dygn när hon kommer hem.

Inga kommentarer: