Translate

söndag 15 juli 2012

Minisemester


Jag kom på idéen en regnig fotbollsturnering när vi satt och huttrade i tävlingstältet jag haft med mej för att tjejerna inte skulle gnälla ihjäl mej medan Stora N spelade match hela dagen. Tanken växte med tiden och när det blev klart att Marcelo inte fick sin semester bestämde jag mej för att satsa. Så jag åkte och köpte stormkök, fixade sovsäckar och beslöt att åka och tälta i ett tävlingstält med picknickfiltar som golv och luftmadrasser som sängar. När Annelie berättade att de skulle till Astrid Lindgrens värld passade vi på att boka in oss på samma resa och fortsätta mot Öland när de reste hemmåt. För fyra år sedan var vi i Astrid Lindgrens värld. Stora N har några vaga minnen, Lilla N var nyfödd och Mittimellan N har inte en susning att hon varit 
Pluto i Mattisborgen
Lilla N stökar runt i Mattisborgen.
där förut. Tillsammans med Annelie fick vi en fantastisk dag som var så otroligt stressfri att jag själv blev förvånad. Vi strosade runt och började i Mattisborgen. Vilken fantastisk miljö! Det är nåt som verkligen tilltalar mej! Föreställningen var lite kort, men jisses vilket brak det blev när den delade sej! Pluto tittade upp och vickade lite nervöst med öronen, men sen brydde han sej inte. Då var jag verkligen glad att Bobbo inte var med! Efteråt lekte rövarna med ungarna, och våra fick stå i centrum i hitta en lagom stor sten, pricka stora stenen  och spotta-långt tävlingarna. Vi spatserade sedan vidare, det var varmt och då och då kom ett mindre duggregn, men det var inte farligt alls. Vi köpte lite godis, sjöng med Prussiluskan och blev 
Barnen leker med Pippi.
kvar väldigt länge vid Pippis hus. Lilla N:s lycka var gjord när hon slutligen fick en kram av Pippi! Jag är djupt imponerad av parken, inte bara för de fina miljöerna utan även för maten. Vilka valmöjigheter och vilken service. Jag lyfter på hatten! På kvällen tog vi farväl av vårt sällskap och vi rullade vidare mot Öland. Ungarna somnade innan vi lämnat parkeringen och turligt nog vaknade Stora N lagom till att vi åkte över bron. Så han var lagom vaken när det var dags att sätta upp tältet. 


Vår frukost vid tältet nära havet.
Vilken pärs det var! Att försöka resa tält i dunderstorm! Med hjälp gick det tillslut bra och vi 
Så här sov vi. Jag och Lilla n till vä
och de andra till höger. Pluto i mitten.
packade in oss i tältet. Där inne var det förvånandsvärt varmt, lugnt och stilla så första natten gick bra. Tidigt på morgonen fick Stora N ont i magen så värst många timmars sömn fick jag inte. Men vi vaknade tillslut inte förens halv nio. 

  I två dagar spenderade vi vår tid på Djur- och nöjesparken. Lite regn kom det på förmiddagen och då åkte ungarna karuseller. Sedan blev det strålande sol och då blev det badlandet. Pluto tyckte att djuren var mest intressanta, 
Mina två stora är riktiga blötdjur!

men också lite otäcka. En för närgången get nöp han i mulen. Jag blev arg, men geten tittade bara på den tokiga hunden. Inte en min rörde han. Pluto däremot valde att inte närma sej staketet mer.
 På vår fjärde dag åkte vi till Borgholmslott. Jag blev förtrollad! 

Vilket paradis! Gissa om jag var i mitt ässe där jag upphetsat försökte få barnen att förstå att människor dött där på trapporna, barn hade fötts här, folk hade bott och älskat och varit rädda och dansat här i flera hundra år. Just där vi gick. Helt otroligt! Stora N var den som delade min entusiasm. Han var dock mest intresserad av Valdemar och hans bror, kungen Birger. Det var häftigt att se kanonkulor sitta kvar i muren, se fängelshålorna och få en guidning till allt det vi såg men visste så lite om. 

Stora N får lära sej att slåss som en
riddare.

Sedan blev det riddarsskola för barnen. De fick hitta på egna riddarnamn, lära sej slåss och blev sedan dubbade till riktiga riddare. Stora N var så rörd att hans röst stockades. Han tar sitt uppdrag på största allvar och tror numera att han faktiskt är en riddare. Vilket fick honom att fundera om man faktiskt kan dö i strid, för han ville inte dö - inte som barn iallafall.... Vad svarar man på det? Jag bara älskar hans inlevelseförmåga och fantasi! Mittimellan N glänste som 
Mittimellan n blir dubbad till
Riddare Drakblod av Borgholm
vanligt på bågskytte och mina tre riddare; Riddare Lejonhuvud, Drakblod och Diamant fick måla en varsin vapensköld som nu pryder deras rum här hemma.


Att få komma hem till Marcelo var underbart. Jag låg i nästan tio minuter i min säng och stönade av välbehag att få sträcka ut och vila utan kläder, nyduschad i mitt hem. Borta bra men hemma är ta mej sjutton bäst!

Inga kommentarer: