Translate

fredag 20 juli 2012

Fått jobb

När telefonsamtalet kom att de ville träffa mej för en intervju var min första reaktion att ringa mina svärföräldrar för att be dem vara barnvakt. Men jag hejdade mej. Marcelos pappa har varit riktigt dålig ett tag och att ta hand om tre små barn är inte riktigt vad han behöver. Så efter mycket övervägande ringde jag Petra. Underbara Petra. Hon okeyade det hela. Så jag lämnade dem där. Hon hade precis gått av sitt nattpass och hade inte sovit en blund, men hon ställde upp ändå. Precis som hon gjorde för ett år sedan. Då var det en annan intervju, på en annan skola och jag fick jobbet. Det fick jag nu med. Jobbet.


 Skolan hade en riktig "skolmiljö" och jag tror att det är bra för mej. Det kändes väldigt fint när jag var där. Arbetsrummet var så där stökigt trång, korridorer med tegel. Skolan ligger en bit ifrån där jag bor. Jag får en chans att lyssna på radio i ensamhet på vägen till jobbet, vilket jag faktiskt längtat efter. Samtidigt är det tråkigt att behöva få dyr soppa räkning. Men känslan på skolan var bra. Det kändes bra. Så nu är jag anställd för ett år framöver. Jag börjar den 13:de augusti. Samtidigt ska jag plugga. Det blir hektiskt, men jag gillar ju att ha många bollar i luften. Framförallt är jag själaglad över att ha ett arbete klart. Jag är glad att de ska bli "mina" elever. Att jag får vara med och långsiktigt planera för deras utbildning. Jag är glad att det blev klart innan sommarlovet var över. 


Det har känts rätt tröstlöst ett tag. Det här arbetssökandet menar jag. Jag har säkert skickat in ett 15-tal ansökningar. Tre avslag har jag fått, eftersom jag inte haft rätt ämnen och i det ena fallet för att det var i en annan stad och de trodde inte jag skulle bli så långvarig. Resten har jag inte fått nåt svar än. Ett par intervjuer har jag varit på. Men den stora frustrationen ligger i att det egentligen inte finns några jobb att söka. Jag trodde inte att det skulle vara så här tomt på lärarplatser. Mycket jobb inom förskolan finns det, men inte mycket för en SO-lärare. Hela tiden har jag trott att det kommer att lösa sej i slutänden. Men jag ville så gärna att det skulle lösa sej på en gång. Och nu äntligen, en månad före skolstart blev det klart. Jag har ett jobb. Jag kommer att få undervisa i ämnet som jag älskar så mycket, spanska, på en skola som verkar bra. Nu ska jag riktigt njuta av de sista  veckornas ledighet. Sedan ska jag till min nya arbetsplats och träffa mina nya kollegor. De jag ska kampera ihop med det kommande året. Jag ska lägga upp planen för det kommande året, få reda på vilka böcker de använder, få min nya arbetsplats, nytt skrivbord, annorlunda hyllor. Ja, det här ser jag framemot!

Inga kommentarer: